iskrena je

DVE NEDELJE PRE SMRTI SRELA JE SANJU ILIĆA: Suzana Mančić tužna zbog gubitka prijatelja, a ovako govori o svom životu!

0

Voditeljka se prisetila i uspomena iz mladosti kada je pevala maršalu Titu.

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Voditeljka Suzana Mančić u današnjem gostovanju u "Pulsu Srbije" , govorila je o svom životu, ali gubitku prijatelja kao što su Sanja Ilić i Zafir Hadžimanov.

 

Suzana se prisetila uspomena koje je sa njima doživela.

 

"Toliko je dragih ljudi, poznatih, poštovanih, voljenih u poslednjih godinu dana, teško je oprostiti se. Sanju sam srele dve nedelje pre nego što je preminuo, pohvalio se: "Gledaj kako sam oslabio, kao momak." Rekla sam da mi mora dati dijetu, i posle toga, vidim na udarnim vestima da je preminuo. To sam prvo podelila sa Biljanom Ristić, obe smo se složile da je napravio karijere mnogima od nas. Da nije bilo "Ogledalca", možda bih bila pravnik, to je usmerilo moj život. Zafir je napisao tekst. Kada sam prvi put nastupala pred Titom te sam pesme pevala. Sanja Ilić je učestvovao u mnogim projektima televizije, pravio songove za komedije, satire koje smo pravili. Bio je divan, uvek nasmejan, uvek kul, bio je pravi beogradski šmeker, zgodan, šarmantan. Posle "Ogledalca", bila sam klinka, htela sam da pevam "disko"" - govorila je Suzana i nastavila:

 

"Zafir je stvarno jedan umetnik, fantastičnog opusa. Napisao je toliko knjiga, izvodio tolike pesme, gledala sam tri puta "Jadnike", gde je vukao glavnu rolu. Gledala sam to i Londonu, ja sam iz Madlenijanuma, izašla ponosna na naše glumce, Zafir je bio fantastičan. Jako mi je žao, žao mi je Senke koja je izgubila svog životnog saputnika" - rekla je.

 

Suzana Mančić
foto: Dragan Kadić

Suzana se prisetila početaka, i otkrila kojim značajnim državnicima je pevala:

 

"Još u gimnazijskim danima, pa je Bora Đorđević kad je pravio "Suncokrete" zvao mene. Kad je bio subotički festival 1976. je bila prva šansa za moju karijeru, pa je nastalo kasnije "Ogledalce" koje je obeležilo moju muzičku karijeru: govorila je Suzana i otkrila kako su je odveli da peva Titu na Tari:

 

"Pokupili su me iz amfiteatra, kao na filmu, dvojica sa mantilima i šeširima: " Suzana Mančić? Pođite sa nama, pevaćete maršalu. Majka je sve spakovala, sve je u kolima. Idemo na Taru." Pripreme su bile danima, nije se znalo da je Tito bolestan, bio je nervozan, pudlice su bile nervozne. Tu su bile Maja Odžaklijevska, Tamara Pavlović, posle malog koncerta on je odmah otišio, nismo stigli da se fotografišemo. Pevala sam za Tita, Miloševića, i našeg, onog najlepšeg, Tadića" - rekla je Suzana.

 

Supruga Simona posećuje jednom mesečno u Grčkoj, ali ne planira da za stalno napušta našu zemlju.

 

"Kao supruga mogu, moram da popunim nekih 100 papira, nije mi zadovoljstvo. Mi tamo živimo na severu Atine, ne možemo da dođemo do plaže, treba posebno odobrenje policije. Mi nismo svesni koliko normalno živim u Srbiji."

 

Suzana se osvrnula i na svoje planove i grčki jezik, koji joj je često potreban.

 

"Trebalo bi u penziju ove godine. Napisala sam dve knjige, nije to neka književnost, ali su lepe i pismene. Pisala sam ih u vreme kada sam bila bez posla, kada sam imala puno slobodnog vremena. Ja nisam pisac koji piše svaki dan, treba mi izolacija, inspiracija. Da me niko ne pita ništa, tako sam napisala i ove dve."

 

"Snalazim se sa grčkim, trebalo bi snimati kad ja odem u piljarnicu, objašnjavam rukama i nogama, siti se nasmejamo, tamo su raspoloženi kad vide da se ja približavam." -završava voditeljka.

 

 

 

 

makonda-tracker