icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

VAŽAN TRANZIT

DA LI STE ROĐENI IZMEĐU 1991. I 1994. GODINE? Ako jeste, proverite šta za vas znači POVRATAK SATURNA i kako MENJA ŽIVOT

Podeli:

U astrologiji povratak Saturna predstavlja vrlo važan tranzit koji se događa u kasnim dvadesetim i uzdrmava temelje vašeg života.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Saturn je planeta koja vlada protokom vremena, a potrebno joj je oko 29 godina da pređe ceo točak Zodijaka, što znači da će Saturn doživeti povratak kada se vrati tačno na mesto u kojem je bio kada ste se rodili.

 

Povratak Saturna najčešće se događa kada se približavamo 30 godini života, odnosno prvi njegov poratak je otprilike od 27 do 30 godine, a drugi u dobi između 58 i 61 godine. Povratak Saturna je snažno otrežnjujuće iskustvo koje može pokrenuti neke krizne tačke u našem životu. Ipak, na kraju vam pomaže da rastete, pronađete mudrost u sebi i postanete nezavisniji.

 

Povratak Saturna od nas traži da preduzmemo odgovornost za svoje postupke, shvatimo šta radimo, razjasnimo svoje zadatke i obaveze i zakoračimo u fazu zrelosti. Ovaj tranzit može imati uticaj na naš život od nekoliko meseci do skoro godinu dana.

 

Zvezde, Noć, Mrak, Planete, Nebo, Astro, Astrologija, Horoskop
foto: Profimedia

Na primer, trenutno je Saturn u Vodoliji od decembra 2020. godine do marta 2023. To znači da će rođeni otprilike između 1991. i 1994. godine (tada je poslednji put Saturn bio u Vodoliji) doživeti povratak Saturna do 2023. godine.

 

Iako će se precizan mesec povratka Saturna razlikovati u zavisnosti od datuma rođenja, veruje se da će svi koji su rođeni u navedenim godinama osetiti potrese sudbine i životne promene tokom čitave dve i po godine koliko Saturn putuje preko Vodolije.

 

Efekat Saturna možemo videti kada ljudi počnu da prave velike životne promene u kasnim dvadesetim godinama (poput venčanja, kupovine kuće ili promene karijere). To se obično događa kada je Saturn u punoj snazi, efekte njegovog povratka najpre će učiniti da postanete jača, zrelija i nezavisnija verzija sebe.

 

Počinjete da preispitujete svoje izbore i odbacujete stvari koje vas sprečavaju da napredujete u životu. Sada ste shvatate ozbiljnije i spremni ste da gradite svoju budućnost.

 

Mnogi od nas osetiće uticaj povratka Saturna u različitim poljima života - ljubav, posao, novac. U ljubavi nas očekuju krajnosti, dok će jedne veze biti okončane, mnoge će se učvrstiti brakom. Oni koji su slobodni želeće da pronađu osobu sa kojom na sličan način posmatraju budućnost i stvaraju veze na duže staze.

 

Pod uticajem Saturna u povratku u karijeru ulažete puno energije, ali učite i kako da investirate i štedite. I na ovom polju moguće su drastične promene, poput promene radnog mesta, ali i promene profesije uopšte.

 

Postajete vlasnik svojih životnih izbora i posećeni ste stvarima koje su vam zaista važne. Ako tražite osobu koja će vas podržati u životu i podstaći vas na velike stvari, onda je najpre potražite u sebi.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...