zauvek u srcu

BORIS KOMNENIĆ BI DANAS NAPUNIO 64. GODINE: Talentu slavnog glumca su se svi divili, a ovo su njegova priznanja!

0

Umetnik nas je napustio 6. marta, nakon teške bolesti.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Prvak Drame Narodnog pozorišta Boris Komnenić na današnji dan napunio bi 64. godine. Nažalost, glumac je preminuo 6. marta, a ovu vest teško su podneli njegovi prijatelji, kolege, publika.

 

Boris Komnenić je rođen na današnji dan 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame. Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

 

Boris Komnenić
foto: Zorana Jevtić

Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život". Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.

 

Film "Tajvanska kanasta" iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

ad.

 

 

 

makonda-tracker