glumci potpisali inicijativu

"NE ZNAJU NI ŠTA JE PRAVO NI ŠTA JE PRAVDA!" Još 17 kolega odbilo da igra s Lečićem, on odgovara — neće ni on s njima

16

Beogradsko dramsko pozorište obratilo se medijima kratkim saopštenjem, a potom se oglasio i sam Branislav Lečić

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Na adrese svih domaćih medija danas je stiglo saopštenje Beogradskog dramskog pozorišta je na zahtev većeg dela ansambla predstave "Kad su cvetale tikve", glumac Branislav Lečić izuzet iz predstojećih igranja predstave, zbog aktuelne situacije.


Zbog kompleksnosti svih događaja, Beogradsko dramsko pozorište smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati.


Time se, naravno, misli na činjenicu da je glumica Danijela Štajnfeld optužila Lečića za silovanje, kojim povodom će se on sutra izajsniti u Tužilaštvu.
Branislav Lečić potom je na društvenim mrežama Instagram i Fejsbuk objavio dopis koji je dobio od BDP-a.

 

Branislav Lečić
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Dragi Leko, Jug je pokušao da te dobije, verovatno si u gužvi. Imamo jednu nezgodnu situaciju jer je danas na inicijativu dela glumačkog asambla, njih 17 potpisalo peticiju da ne žele da igraš u "Tikvama" dok se situacija ne smiri. Njih 14 je bilo uzdržano. Žao nam je zbog svega, u dogovoru i sa Skerlom, alterniraćemo te do daljnjeg. Možeš se čuti sa Jugom kad budeš u prilici. Beogradsko dramsko pozorište — stoji u poruci.

 


Glumac se tim povodom obratio direktno pozorištu i svojim kolegama.


S onima koji sude o ljudima i ovakvim događanjima i optužbama, preko medija bez prava na moj glas i moju istinu, nikada više nemam šta da tražim! Zaboravite na našu saradnju, i poručite tim glumcima da me ni takvi ljudi ni takvi glumci uopšte ne zanimaju. Oni bez obzira na godine ne znaju ni šta je pravo, a ni pravda. Nek me izbegavaju u širokom luku! Istina će pobediti! Dragi Leka odgovara na poruku — piše glumac.

 


Ovo nije prvi put da glumci proteklih dana odbijaju saradnju s Lečićem — pre nekoliko dana prva je to učinila. Ona je na Instagramu podelila printskrin mejla koji je poslala Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
 

Mirjana Karanović
foto: Dragana Udovičić

Poštovani, obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi "Mamu mu j**em, ko je prvi počeo", u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi na sve eventualne buduće predstave sa tim glumcem. Spremna sam i da predstavu igram, ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac — istakla je Karanovićeva.

 

 

makonda-tracker