odlazak legende

ODELO I KRAVATA NE DOLAZE U OBZIR: Vlasta Velisavljević biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana, onako kako je želeo

0

Iako njegovi preci počivaju na Topčiderskom groblju, Vlasta će biti sahranjen na Novom groblju

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Kako je javnost i očekivala, Vlastimir Vlasta Velisavljević, koji je jutros preminuo, u 95. godini, nakon borbe s virusom korona, počivaće gde i najzaslužniji ljudi srpske kulture.


Glumac Vlasta Velisavljević biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu — potvrdilo je Udruženje dramskih umetnika.

 

Za to je dala pristanak porodica preminulog umetnika, odnosno supruga Nada i ćerka Dubravka, navodi Alo, iako preci Velisavljevića počivaju na grblju u Topčideru. Izvor je ispričao da je Vlasta govorio da ukoliko ga ne sahrane u Aleju zaslužnih građana, da bi voleo da počiva na Topčideru.

 

Vlasta Velisavljević
foto: Damir Dervišagić

Datum sahrane preminulog glumca još uvek nije poznat.


Kako pišu domaći mediji, glumac će biti sahranjen u duksu i ešarpi koje je najradio nosio, a u toj odeći je odveden i u bolnicu. To je navodno odobrila njegova supruga Nada, s kojom je živeo u idili tri decenije.


Neće biti pokopan u klasičnom elegantnom odelu, jer to nije voleo, dok je ešarpe i dukserice obožavao. Ne zna se da li će na sahranu uspeti da stignu Vlastina ćerka Dubravka i unuke Čiza i Merijam koje žive u Americi — rekao je za pomenuti portal izvor blizak porodici.


 

 

makonda-tracker