evo kako danas izgleda

NJIHOVU GREŠKU SMATRA RAZLOGOM INVALIDITETA: Prelepoj glumici bivše Jugoslavije STRAVIČNA NESREĆA promenila je život

0

Na vrhuncu slave joj je stravična nesreća promenila život.

foto: Screenshot, Instagram
foto: Screenshot, Instagram

Merima Isaković bila je jedna od najlepših i najperspektivnijih glumica bivše Jugoslavije. Međutim, na vrhuncu slave stravična nesreća promenila joj je život.

 

Merimi se nesreća  dogodila u Beogradu, dan posle završetka snimanja filma "Neka druga žena".

 

– Od svog prvog filma imala sam dovoljno novca da kupim mali splav na Savi i fijat 126p, poznat kao peglica. Bili smo iza Palate Federacije, išla sam onim delom ulice gde sve tri trake idu u jednom smeru. Moj brat vozio je 50 na sat i bili smo u zelenom talasu. Prošli smo semafor i odjednom začuli škripu kočnica automobila koji je išao iz pravca hotela Jugoslavija. Krenuo je za nama i počeo svojim automobilom da gura moju peglicu na pešačko ostrvo. Videla sam po licu da je čovek pijan, bio je potpuno podbuo, a ja sam sedela na suvozačkom mestu tako da sam praktično bila rame uz rame s njim. Moj brat počeo je da se ljuti, a ja sam govorila: Pusti, stani... To je sve trajalo nekoliko sekundi, a onda se branik tih kola zakačio ušavši u naš blatobran. Naglo je zakočio da se okrene i da nas udari, ali peglica se od tog trzaja otkačila i počela da klizi, a onda i da se prevrće. Krovom je udarila u banderu i praktično se popela uz nju, a onda pala dole. S nama je bio i moj drug Nedim u vojničkoj uniformi, išli smo u Dom Armije da tamo nešto recitujem, pošto je on sa kapetanom dogovorio odsustvo od tri dana ako me dovede.

 

Merima Isaković
foto: Youtube Screenshot

 

On je prilikom tog pada izleteo kroz ono malo zadnje staklo na peglici. Brat se okrenuo i pokušao nogom da izbije moja vrata kako bih i ja nekako izašla, međutim, sve se odigralo suviše brzo i meni se bandera praktično utisnula u sedište, a u njegovoj konstrukciji bila je jedna šipka koja je izbacila moj pršljen napolje. Kičma se razdvojila, otišla paralelno i istisnula moždinu. O trenutku buđenja već sam pričala. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da, hvala bogu, imam noge i pomislila da će sve biti u redu. I uz sve to što sam prošla, od nemogućnosti kontrole fizioloških funkcija do sedenja i pravilnog disanja, jer je sve to bila posledica povrede, zaista nikad nisam bila depresivna – svojevremeno je slavna glumica ispričala za "Story".

 

Merima je otkrila i da je prilikom operacije došlo do lekarske greške, što je smatrala razlogom njenog invaliditeta. Lečila se kasnije i u Rusiji, Ukrajini i Kini.

 

Happy Birthday to our clinical Psychologist Dr Merima Isakovic 🎉

Posted by Paradise Point Family Medical Centre on Monday, 11 January 2016

 

Prilikom rehabilitacije u Kini, upoznala je supruga Vladimira, sa kojim je dobila sina Mida. Par se, kasnije, razveo.


Do 1996. godine živela je u Beogradu, a zatim se preselila na Novi Zeland, a nakon toga u Australiju, gde radi kao profesor kliničke psihologije.

 

 

makonda-tracker