iz srca

"NAJVIŠE ME NERVIRA REAKCIJA ŽENA": Slobodan Ćustić ne štedi reči o ispovesti svojih mladih koleginica o zlostavljanju

3

Čuveni glumac osvrnuo se na uznemirujuće optužbe protiv učitelja glume Miroslava Aleksića i na njegove nesvakidašnje pedagoške metode

foto: Marko Vlaovic/ATAImages
foto: Marko Vlaovic/ATAImages

Slobodan Ćustić (62) je prokomentarisao slučaj koji je potresao Srbiju i istakao da je istovremeno i razočaran i iznenađen, ali i obradovan zbog hrabrosti svojih mladih koleginica.


Ne znam za kolege, ali ja sam bio malo razočaran, iznenađen i obradovan. Obradovan priznanjem žrtve jer je u ovoj našoj državi sramota biti žrtva i zbog toga žrtve uglavnom prećutkuju zlostavljanje bilo koje vrste, jer se uvek nađe neki pametni koji će da kaže: "A zašto ti to nisi rekla?". Ukoliko progovori biće ona na stubu srama i moraće da izdrži neke druge konsekvence koje će društvo ili esnaf da upotrebe protiv njih — iskren je Ćustić bio u jutarnjem programu TV Pink.


On napominje da mu posebno smetaju negativni komentari žena o žrtvama.

 


Mene više nervira reakcija žena, takvim komentarima. Ne može niko nikoga da isprovocira, da ga izazove. Zašto ne bi devojka, devojčica imala pravo da se obuče kako se njoj dopadne i zašto je to odjedanput obavezna provokacija? Ako je neko idiot, ako je neko monstrum, on je to bez obzira ko se nalazi i u kakvom odelu ispred njega — napominje glumac.


On se osvrnuo i na neobične metode koje je Aleksić koristio na svojim časovima, koje mu se, priznaje iskreno, nimalo ne dopadaju, a ističe i da je neobično to što roditelji nisu imali pristup školi.

 

Slobodan Ćustić
foto: Dragana Udovičić

Da jedno dete koje je maloletno ide u školu, da nema pravo roditelj da dođe i da vidi šta se tu radi, to odmah u startu znači da nešto nije čisto i da je sumnjivo. Znači, kako je moguće da bilo ko može da zabrani roditelju da vidi sa kim mu dete provodi određeno vreme, na koji način... — kaže Ćustić.


 

 

makonda-tracker