"nisi sama!"

"ONE ZNAJU DA IMAJU MOJU LJUBAV I PODRŠKU": Miloš Biković se oglasio povodom optužbi protiv Miroslava Aleksića

0

I poznati glumac pridružio se kolegama koje su pružile podršku Mileni Radulović i Ivi Ilinčić

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Minulog vikenda kao bomba je odjeknula vest da je dugogodišnji učitelj glume Miroslav Aleksić, koji je podučavao generacije mladih i kroz čije časove je prošlo oko 3.000 učenika, uhapšen zbog optužbi za silovanje.


Njega su, pored još nekolicine devojaka, optužile glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje su podelile svoje potresne ispovesti, a vrlo brzo su se javile njihove kolege i druge poznate ličnosti s porukama podrške. Njima se priključio i Miloš Biković, koji je istakao da verovatno nikad ne bi saznao koliko ovakvo iskustvo može biti strašno da se nije desilo njegovim bliskim prijateljicama.


Milena je moja prijateljica. Moja hrabra prijateljica, i to sam oduvek znao, i kad sam je gledao na ispitima na FDU i dok smo radili u Rusiji zajedno. Iva je divna mlada umetnica, iz moje pozorišne kuće, bio sam asistent na njenoj klasi, i sad je pokazala koliko je zrela. Da se nije desilo u mom bliskom okruženju, mojim prijateljicama, mojim koleginicama, verovatno nikad ne bih znao koliko to može da bude strašno. One znaju da imaju moju ljubav i moju podršku. Njih dve, i sve moje koleginice, ali i bolo koja žena koja se ikada našla ili će se naći u sličnoj situaciji. Nisi sama — poručio je Biković i dodao da oni koji broji lajkove i podršku prave od ove teme "ono što ona nikad ne sme da postane".

 

1 / 9 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Glumac je rešio da pozove i druge žene koje su se susrele s ovim traumatičnim iskustvom da se osmele i progovore.


Ovom prilikom želeo bih da ohrabrim i ostale žene koje su imale slično iskustvo da istupe i progovore — napisao je on na Tviteru.

 

 

makonda-tracker