odustala

JEDAN POSTUPAK KOŠTAO JU JE DRŽAVLJANSTVA: Megan Markl zvanično više ne može da postane građanka BRITANIJE,ovo je razlog

2

Megan zvanično više ne može biti građanka Velike Britanije, ali - čini se da je ona već odavno i sama odustala od toga!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Čini se da su Megan i Hari u potpunosti zadovoljni načinom na koji se odvija njihov "nekraljevski" život u Americi. Prošlo je godinu dana otkako su se povukli sa svojih kraljevskih dužnosti, a ispostavilo se da je Megan još ranije odustala od postupka državljanstva i planova da zvanično postane državljanka Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Podsetimo, Kensingtonska palata prvi put je objavila da će se Megan prijaviti kako bi postala britanska državljanka nakon što je postala deo kraljevske porodice još 2017. godine. Službeni postupak državljanstva Ujedinjenog Kraljevstva zahtevao je od Megan da živi u zemlji tri godine - no otkako se preselila u Veliku Britaniju u krajem 2017. godine, trebalo je da tamo ostane sve do kraja 2020. kako bi bilo moguće da dobije državljanstvo. Međutim, Megan i Hari odlučili su da pre toga napuste Ujedinjeno Kraljevstvo i započeli život u Kaliforniji.


- Sad kad su Megan i Hari jasno dali do znanja da neće živeti u Velikoj Britaniji, nije bilo 'razloga' da se nastavi s vojvotkinjinim zahtevom za dvojno državljanstvo - prenosi The Telegraph.

 

Hari, s druge strane, ne planira da traži američko državljanstvo.

 

Izgleda da Megan i Hari zaista ne žale zbog napuštanja monarhije radi svog mirnijeg života u Americi.

 

- Uprkos svemu što se dogodilo protekle godine, oni ne žale zbog svog preseljenja u SAD. Vole što sada imaju više vremena da se usredsrede na projekte koji su im važni. Uvek su sanjali da budu finansijski nezavisni - prenosi Cosmopolitan.

 

 

makonda-tracker