izborio se

"IGRAO SAM SA TIM BOLOM, ALI VIŠE NISAM MOGAO DA IZDRŽIM": Gagi Jovanović govori o zdravstvenim problemima i operaciji

0

Iako je po lekarskim prognozama sve išlo ka operaciji, glumac je ipak uspeo da je izbegne

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Glumac Dragan Gagi Jovanović govorio je o svojim zdravstvenim problemima sa kojima se nosi godinama, a na ovaj način je izbegao operaciju.

 

"To je davno počelo. U životu sam napravio dve kuće i bukvalno - gurao sam kolica, mešao malter… Pritom volim sport, igrao sam tenis kao za zlatnu medalju. To je bolelo, igrao sam s tim bolom, a onda više nisam mogao da izdržim. Tenis je, mislim, najgori sport za tu vrstu povrede. Otišao sam na magnetnu rezonancu da vidim šta se dešava, kad sam se jednom jako ukočio. Ljudi su mi pokazali snimak: Vidite, vama je ovo iscurelo u kičmenom stubu, vi morate na operaciju - ispričao je Jovanović u emsiji "Zdravi sa dr Katarinom Bajce".

 

Nakon brojnih lekarskih konsultacija, odustao je od toga da ode pod nož, a za to je imao dobar razlog:

 

"A onda mi je jedan mladi doktor rekao da se njegova devojka oporavila i vratila taj diskus tako što je vežbala i išla na istezanja. Počeo sam da idem na istezanja, bio sam i u banjama, u Banji Koviljači i u Blatu. Zajedno sa vežbama je pomoglo. Posle šest meseci nisam prepoznao moj snimak. Pitao sam da li je moguće da sam ga vratio, kažu jeste" -ispriča je Jovanović.

 

Dragan Gagi Jovanović
foto: Marina Lopičić

Bolest je učinila svoje, te je morao da promeni način života. Postao je disciplinovan, ali postoje momenti kada se opusti i ne misli čega sve mora da se pridržava.

 

"Čovek mora da zna kako da se podiže iz kreveta, ako hoće nešto da podigne da mora da čučne… To je gomila pravila o kojima treba misliti, ali s obzirom na to kako to zna da boli i kako se osećaš, vrlo lako zapamtiš sve to. Samo da ne ležim u krevetu i da ne mogu da se pomaknem" - kaže popularni glumac, koji sve više vremena provodi u prirodi van grada.

 

 

 

 

makonda-tracker