tužno

POZNATI GLUMAC BORA KANDIĆ PREMINUO U 60. GODINI: Lidija Vukićević se na dirljiv način oprostila od kolege sa klase!

5

Nikada neće zaboraviti njihove zajedničke anegdote.

foto: Sonja Spasić, Youtube
foto: Sonja Spasić, Youtube

Glumac i sin Miloša Kandića, Borivoje Bora Kandić preminuo je sinoć u 60. godini, potvrdili su iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

 

Kandić je bio velika glumačka nada, od momenta kada je zablistao glumeći 1987. godine mladog Vuka Karadžića u legendarnoj seriji “Vuk Karadžić” reditelja Đorđa Kadijevića.

 

"Tada sam odbio nekoliko uloga i to je bila greška. Sam sebi sam zatvorio vrata. A još veća greška bila je što sam, kada sam odlazio u Australiju, podigao radnu knjižicu iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Pucao sam sebi u nogu. Voja Brajović je uvek govorio: “Kandiću, ti uvek voliš da budeš prvi i u pozitivnim i u negativnim stvarima” – ispričao je Kandić šta se događalo nakon povratka u Beograd.

 

U tom periodu zabeležio je i uloge u filmovima “Varljivo leto”, “Šećerna voda”, “Kolubarska bitka”, “Bulevar revolucije”, seriji “Dome, slatki dome”, pojavio se i u “Kraju dinastije Obrenović” i “Srećnim ljudima”.

 

Potom je otišao inostranstvo, i mada mu je predviđana blistava karijera, nastavak njegovog života obeležili su lomovi. Više puta je isticao da mu je život bio ispunjen patnjom. Poslednjih godina živeo je izdržavajući se od čišćenja jedne kafane na Zelenom vencu i majčine penzije.

 

"Pomažem prijatelju u ovom kafiću, u jednu ruku se i družimo, a i on mi daje malu naknadu. Dođem svako jutro pre osam, malo počistim, pripremim stolove pre nego što pristignu gosti. Nije to mnogo posla, niti nešto od čega bih mogao da živim. Mene izdržava majka. Od njene penzije preživljavam. A živim sam, sa psom, od kada sam se razveo" – ispričao je Kandić u jednom intervjuu pre dve godine.

 

Tužnim povodom oglasila se i glumica Lidija Vukićević koja je bila zajedno na klasi sa Kandićem.

 

"Ovakovog ću te pamtiti, moj druže sa klase, moj Boki. I sada čujem rečenicu: "Liki, ti i ja zajedno,a vetar ti mrsi kosu". Milion šala, puno ljubavi, smeha na časovima dikcije... Volim te, neka ti je laka zemlja, Boki moj lepi", napisala je Lidija na Instagramu uz njegovu crno - belo fotografiju.

 

foto: Instagram Printscreen

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker