tužno

"NE MOGU DA POVERUJEM DA GA VIŠE NEMA": Jelica Sretenović neutešna zbog smrti Bekjareva, koji joj je dao prvu ULOGU!

0

I koleginica Snežana Savić bila je u šoku zbog tužnih vesti.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Koleginice glumca Ivana Bekjareva koji je preminuo pre dva dana od posledica virusa korona, neutešne su zbog njegovog prepranog odlaska. Jelica Sretenović i Snežana Savić imale su dosta zajedničkih projekata sa Bekjarevim.

 

"Snežana Savić i ja smo bile gimnazijalke i aktivno smo učestvovale u programima Zvezdara teatra (tadašnja "Simonida"). Pokojni Ivan je režirao "Izbiračicu" Koste Trifkovića i nas dve smo igrale u toj predstavi. On je u to vreme bio jako poznat, i kao glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta i kao voditelj sjajne emisije na Radiju 202. Kada sam ja postala glumica, mnogo smo puta bili partneri" - priseća se setno Jelica.

 

Prisetila se i njihovog poslednjeg zajedničkog susreta.

 

"Poslednji put smo se videli u "Madlenijanumu", na predstavi "Koferče", gde je igrao sa Goricom Popović. Pričao mi je tad da se upravo bio vratio sa krstarenja nekim dalekim morima sa svojom Mikicom. Bio je veliki putnik i znao je da uživa u životu - naglašava Sretenovićka. - Odnela ga je prokleta korona i ne mogu da poverujem da ga više nema" - završila je tužna glumica.

 

U stanju šoka trenutno se nalazi i njena koleginica i prijateljica Snežana Savić.

 

foto: Dragan Kadić

"Ja sam u totalnom šoku otkad sam saznala tužnu vest da je Ivan preminuo.

 

Znala sam da je u bolnici, ali ni u snu nisam mogla da poverujem da će takav ishod da bude na kraju. Ostala sam bez teksta i reči" - plačljivim glasom započinje svoju priču Snežana.

 

"Mnogo smo se dugo poznavali, počeli smo sa njim Jelica Sretenović i ja amaterski da se bavimo glumom u "Zvezdari". Toliko godina smo se poznavali. Radili smo "Bolji život" zajedno, igrao je čuvenog Kurčubića" - priseća se legendarne serije Savićka.

 

" Ivan Bekjarev je bio drag čovek, prijatan i vredan beskrajno. Divan pedagog. Imao je dara i za pedagogiju, toliko darovite dece je iškolovao. Zbunjena sam. Bio je tako blagorodan čovek, ako je mogao da pomogne, uvek je pomogao" - ističe Snežana, koja se sa Ivanom poslednji put srela na omažu patrijarhu Pavlu u Šestoj beogradskoj gimnaziji.


"Lepo smo se ispričali tada, sve je bilo srdačno, nije mi se žalio da ima neke probleme. Pio je lekove za pritisak, ali ko ne pije u tim godinama neku vrstu terapije "- pita se Savićeva i završava, jedva se suzdržavajući da ne zaplače.

 

 

 

 

 

makonda-tracker