SVAKA ČAST

ODUVEK JE BILA POSEBNA I SMELA: 10 izjava čuvene Džodi Foster navešće vas da gradite karijeru na pravi način!

0

Njena životna priča i danas inspiriše 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako je rođena u Los Angelesu, Džodi Foster ima sve samo ne tipičnu holivudsku karijeru. Rodila se 19. novembra 1962. godine kao Alisija Kristijan Foster, a svoje prve "glumačke" korake napravila je već kao dvogodišnjakinja, snimajući razne televizijske reklame.

 

Kritiku i svet oduševila je 1976. godine, tumačeći prostitutku Iris u kultnom filmu "Taksista" (dok je imala svega 14 godina), a svetsku slavu dosegla je ulogama u Oskarom nagrađenim filmovima "Optužena" i "Kad jaganjci utihnu" .

U dugoj glumačkoj karijeri sarađivala je s najpoznatijim i najtalentovanijim filmašima današnjice, ali nikad nije želela snimati visokobudžetne filmove velikih holivudskih studija. Iako je imala mnoge ponude za takve filmove, radije je birala male i nezavisne projekte koji su imali dublje značenje i poruku.

 

 

foto: Profimedia

Džodi Foster uvek je bila svojeglava, nepretenciozna, prirodna, totalno drugačija od drugih glumica svoje generacije. Na njen 58. rođendan prisetili smo se nekih poznatih izjava koje dokazuju da je Džodi jedna od najinspirativnijih holivudskih, kul žena!

 

1. Moja definicija prijatelja je neko ko te obožava iako zna stvari kojih se najviše stidimo.

2. Bojati se da ću zauvek biti sama i imati neodoljivu potrebu za samoćom ― to je uvek bilo ono s čime sam se najviše borila.

3. Normalnost nije nešto čemu bi trebalo da težimo, to je nešto od čega bi trebalo da pobegnemo.

4. Teško mi je da se odvojim od stvari koje mi daju stabilnost u životu.

5. Nije mi lako da gledam filmove koje sam snimila s 14 i 15 godina. To su bile nezgrapne godine. Ne znam nikoga ko može pogledati nešto što je snimio sa 14 godina, a da se pritom ne trzne.

 

6. Pretpostavljam da sam glumila mnoge žrtve, ali tako je uglavnom izgledala istorija žena.


7. Moja mama je uvek kasnila i zbog toga sam šizela kao dete. Zato sam sada uvek tačna ili dođem ranije.

8. Nisam osoba koja mari za odeću. Za mene je to samo posao. To najviše mrzim i ne želim biti ocenjivana na taj način.

9. Zainteresovana sam za režiranje filmova o situacijama koje sam proživela, tako da oni postaju lični eseji o onome u šta verujem.

10. Ako ne uspem, barem ću propasti na svoj način.

 

gloss

 

 

 

 

 

makonda-tracker