SVI KAŽU DA SU PRESLIKANE

BILA JE ZVEZDA BIVŠE JUGE, A TEŠKU BITKU IZGUBILA JE U 51. GODINI: Ćerka je krenula njenim stopama, evo kako IZGLEDA

0

Vera Nešić bila je jedna od najpoznatijih i najlepših pevačica narodne muzike osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Pevačku karijeru započela je 1987. godine kada je snimila prvi album, a ostala je upamćena kao izvođač starih narodnih pesama, sevdalinki, ali i novokomponovanih pesama. Vera je 1988. godine dostigla vrh popularnosti

kada je izdala album.

 

foto: Youtube Printscreen

Devedesetih godina njena karijera nastavila je da se kreće uzlaznom putanjom, a tada je snimila pesme koje su pravi biseri narodne muzike, među njima i pesmu "Zaspala je Šumadija" koja je proglašena za himnu Šumadijkog okruga. Vera je bila veliki humanista, te je održala više od stotinu humanitarnih koncerata za stara i bolesna lica.

 

Poslednji album snimila je 2006. godine. Vera Nešić je, nažalost, preminula u 51. godini 2011. godine nakon duge i teške bolesti, a za sobom je ostavila ćerku Emiliju Nešić, koja je krenula njenim stopama.

 

foto: Youtube Printscreen

Emilija se u dve sezone takmičila u "Zvezdama Granda". Takođe, za Emiliju kažu da likom podseća na majku, a da li će dostići njenu slavu ostaje da vidimo.

 

 

makonda-tracker