otkrio detalje

ČEKAMO NOVE UDARE SUDBINE: Glumac Darko Tomović iskreno o ulozi u popularnoj seriji, a evo šta ga fanovi NAJČEŠĆE PITAJU

1

Glumac Darko Tomović, trenutno veoma popularan zbog uloge u seriji „Igra sudbine“, studirao je glumu u klasi koju i danas zovu najboljom, rame uz rame sa Draganom Bjelogrlićem, Srđanom Žikom Todorovićem, Vesnom Trivalić, Mirjanom Joković, Miloradom Mandićem Mandom, Draganom Petrovićem Peletom, Slobodanom Bodom Ninkovićem...

foto: screenshot/k1
foto: screenshot/k1

Glumac je tokom gostovanja u emisiji „Kec na jedanaest“ odgovorio na pitanje zašto poput svojih kolega s Fakulteta dramskih umetnosti nije bio toliko zastupljen na filmu i u serijama.

 

- Ja sam sve vreme bio tu i radio, igrao sam u pozorištu. Naravno, neke sam uloge prihvatio, neke ne, ali odgovor na to pitanje nemam ja, trebalo bi to da pitate druge. Da, trebalo je više da radim sada kad se osvrnem, ali to nije do mene – iskren je glumac.

 

Veoma je zanimljivo i to što je Darko na FDU otišao sa idejom da dokumenta preda za prijemni za filmsku režiju i do danas mu nije jasno šta se to dogodilo da se tamo, pred šalterom, predomisli i upiše glumu.

 

foto: screenshot/k1

Serija „Igra sudbine“ trenutno je jedna od najgledanijih, a na pitanje u čemu je tajna tako velike gledanosti, Tomović je priznanje odao Žarku Jokanoviću, scenaristi.

 

- Žarko je svestan navika i karaktera našeg naroda, naših gledalaca. Mi nemamo strpljenja i Žarko to zna. Serija je dinamična i ima dobru bazu u tekstu, u priči. Zaista je veoma popularna jer svi na ulici primećujemo decu koja nas gledaju snebivljivo, prepoznaju nas, hoće da se slikamo. Pitaju me, na primer, šta će biti sa Pančetom. Čekamo nove udare „Sudbine“. Novi likovi su jako zabavni, mnogo smo se zabavljali na snimanju pa se nadam da će i gledaocima biti zabavno da gledaju nove epizode.

 

Darko je prokomentarisao i ogroman uspeh svog kolege sa klase Dragana Bjelogrlića.

 

- Još početkom devedesetih, kada niko nije mogao ni da nasluti kako će stvari danas izgledati, Bjela je bio dva koraka ispred svih. Još tada je postao producent i evo kako se sve završilo – kaže Tomović.

 

- Postao je relevantan i kao reditelj iako je završio glumu, i njegov uspeh je veliki korak i za glumce, i za reditelje i za produkciju.

 

 

makonda-tracker