tužno

SLAVNA PEVAČICA BI DANAS NAPUNILA 37 GODINA: Ejmi Vajnhaus je glasom osvajala svet, a onda nas je tragično napustila

1

Ejmi je iza sebe ostavila brojne hitove, a njen život su pratili i brojni skandali.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ejmi Vajnhaus, jedna od najvećih svetskih zvezda, danas bi napunila 37 godina da nije tragično preminula 2011. godine u 27. godini.

 

Ejmi je iza sebe ostavila brojne hitove, a njen život su pratili i brojni skandali.

Naime, pored fantastičnog glasa, bila je poznata i po burnom životu i "ispadima" koji su se dešavali usled borbe sa zavisnošću od narkiotika i alkohola.

 

Ejmi je rođena u jevrejskoj porodici iz Sautgejta u Londonu i živela je sa ocem Mičelom koji je bio taksista, majkom Dženis koja je radila kao apotekarka i bratom Aleksom.

 

Otac je često pevao numere Frenka Sinatre Ejmi kada je bila devojčica, a ovu naviku preneo je i na svoju ćerku koju su posle u školi teško smirivali jer je pevala i za vreme časova.

 

Sa devet godina upisala se u pozorišnu školu, gde je provela četiri godine, a zatim je pohađala školu Silvije Jang odakle je izbačena zbog pirisnga u nosu.

 

Ljubav prema muzici je godinama postajala ozbiljnija i sa 13 godina Ejmi je dobila svoju prvu gitaru, a potom je počela i da piše muziku. Tih godina se oprobala i kao novinarka šoubiza, i nastupala je sa džez bendovima.

 

Veliku popularnost stekla je po izbacivanju prvog albuma, nakon čega su se njeni muzički uspesi samo nizali.

 

foto: Profimedia

Jedna od njenih najpopularnijih pesama „Rehab“ nastala je sasvim slučajno u studiju dok se ona žalila svom producentu kako je roditelji i prijatelji teraju da počne lečenje od zavisnosti od alkohola.

 

Svoj poslednji koncert održala je između 18. i 19. juna 2011. u Beogradu i tada se jedva držala na nogama, i na bini je bila svega 11 minuta.

 

Kako su ranije strani mediji pisali, poslednje trenutke svog života provela je ležeći u krevetu sa flašom votke, gledajući svoje spotove i tada se navodno smejala sama sebi.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker