produžite im svežinu

PEŠKIRI VREMENOM POSTAJU KRUTI I GRUBI: Uz ove trikove će postati kao novi!

0

Čak i najkvalitetniji peškiri mogu s vremenom postati kruti.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nema lepšeg osećaja kada se nakon tople kupke umotate u mirisan i mekan peškir. Ipak, s godinama, intenzivnim pranjem u mašini, peškiri izgube na mekoći i postanu grubi, skoreli, pa čak i tvrdi. Međutim, postoji jednostavan trik kako da ponovo budu kao novi.

 

Čak i najkvalitetniji peškiri mogu s vremenom postati kruti. To se događa kada se na vlaknima nakupljaju ostaci omekšivača i vlakana iz mašine za pranje i sušenje. Ako vas već neko vreme iritiraju grubi i na dodir neprijatni peškiri, probajte da povratite mekoću uz pomoć sledećeg trika koji provereno pali.

 

Isti trik za čišćenje mašine od kamenca uz pomoć alkoholnog sirćeta primenite i u ovom slučaju. U mašinu potrpajte peškire i podesite program za iskuvavanje, a u pregradu za deterdžent dodajte šoljicu belog sirćeta. Sirće možete i direktno sipati u bubanj s peškirima.

 

foto: Profimedia

Peškire operite u mašini bez dodavanja deterdženta i omekšivača. Kada je mašina odradila svoje, u pregradu za deterdžent dodajte šoljicu sode bikarbone i ponovo uključite mašinu, a peškire osušite u mašini za sušienje, ukoliko je imate.

 

Soda bikarbona i sirće ukloniće ostatke taloga s peškira, ostavljajući ih pahuljasto mekima. Ako su vaši peškiri nakon ovog trika još uvek nedovoljno mekani, možda ćete morati da ponovite postupak. Kako bi peškiri ostali kao novi ponovite celi postupak jednom mesečno ili kad osetite da gube mekoću.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker