TRAGIČNO JE SKONČALA

NESREĆAN BRAK I PATNJA O KOJOJ JE ĆUTALA: Sestra Silvane Armenulić otkrila NAJPOTRESNIJE tajne s kraja njenog života

8

Pre 44 godine, 10. oktobra, cela tadašnja Jugoslavija pustila je suzu. Tragično je stradila u saobraćajnoj nesreći legenda folk muzike Silvana Armenulić, ostavivši iza sebe veliki broj hitova, ali i dvanaestogodišnju ćerku Gordanu.

foto: Screenshot
foto: Screenshot

 

Nazivali su je damom prefinjenog stila i ženom tuge. Noć kada je čula da je ostala bez obe sestre Silvane i Mirjane, Dina Bajraktarević Nikolić večno će pamtiti. Njen vrisak je odzvanjao Karaburmom, gde je tada živela. Suze su lile, a tuga je ostala večna. I danas posle više od 40 godina, sa setom i drhtavim glasom priča o sestri Silvani, koja je ostavila neizbrisiv trag u domaćoj muzici.

 

Bile smo mnogo povezane, Mirjana, Silvana i ja. Posebno poslednjih dana bile smo nerazdvojne. Silvana je bila podnela papire za razvod braka. Imala je jako loš brak sa Radmilom. Počela je da se zabavlja sa sportskim komentarom Markom Markovićem. Bili su zaljubljeni jedno u drugo. Trebalo je da se desi još jedno, treće, ročište da se razvede od Radmila, ali zla sudbina je to sprečila. Ona je bila sasvim druga osoba kada je sa nama sestrama, familijom, nego kakva je kada se pojavi pred publikom — počinje svoju priču sestra Silvane Armenulić, Dina Bajraktarević Nikolić, koja već godinama živi u Danskoj.

 

 

Kroz pesmu Silvana je znala da otpeva šta joj se dešava u životu. Emocije su krasile njenu dušu koju je čistila suzama.

 

Bila je mnogo emotivna, prisnija, otvorenija sa nama sestrama. Pričala nam je svoje želje, ono šta oseća... Jedna drugoj smo bile sve. Znale smo sve ono što proživljava jedna od nas. Iako sam od nje mlađa 14 godina, znala sam. Pričala mi je. Nas je bilo trinaestoro u familiji — govori Dina, koja priznaje da je Silvana dosta propatila u braku sa Radmilom Armenulićem.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker