srpski motivi su dominirali

CEO SVET JE UZDAHNUO ZBOG NJE: Sećate li se kako je Sloboda Mićalović zasenila Moniku Beluči i pola Holivuda?

7

Jedna od najzapaženijih vesti o poznatima te godine bilo je očaravajuće izdanje srpske glumice za crveni tepih Filmskog festivala u Veneciji

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sloboda Mićalović igra jednu od glavnih uloga u filmu Emira Kusturice "Na mlečnom putu", gde je glumila rame uz rame s italijanskom divom Monikom Beluči.


Ovo ostvarenje, koje je postiglo mnogo uspeha, imalo je svetsku premijeru na 73. Filmskom festivalu u Veneciji 2016. godine, gde su, pred očima celokupne svetske javnosti, članovi ekipe prošetali crvenim tepihom. Ono o čemu se mnogo pričalo u danima koji su usledili i što je ostavilo utisak i na strane medije jeste izdanje naše Slobode Mićalović, koja je holivudskom glamuru dodala dašak naše tradicije i sve ostavila bez daha.

 

Glumica je, naime, ponela dugačku crnu haljinu s umerenim dekolteom, koja prati liniju tela, a potom se širi u donjem delu, dok je ključni deo njene odevne kombinacije bio — jelek. Inače, za njen izgled te večeri postarala se njena tetka i naša proslavljena dizajnerka Verica Rakočević.


Dugo smo se borile oko toga kako će haljina izgledati. Na kraju smo ipak došli do zajedničkog rešenja. Jedino nismo imali dilemu oko toga da li će poneti neki srpski motiv. Jelek koji je Boba nosila od čistog je srebra i ručno je rađen za nju — ispričala je potom Verica za Blic.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


Sloboda je nosila specijalno rađen nakit od zlata, bisera i dijamanata, uklopnjen s jednom mojom torbicom, koja je stara 80 godina. Sve to smo upotpunili Balensijaga cipelama — istakla je.


Kako se kreatorka tada otkrila, nakon Slobodine šetnje crvenim tepihom dobila je mnogo poruka iz Italije.


Svaka poruka i mejl koji sam dobila započinju rečenicom: "Ti si luda. Ovo je fenomenalno". Plašila sam se da će naši ljudi reagovati negativno, jer smo zemlja seljaka na brdovitom Balkanu, međutim, nisam bila u pravu. Svima se haljina dopala — otkrila je Rakočevićeva.
 

 

makonda-tracker