novi početak

USKORO U NAJVEĆIM HOLIVUDSKIM HITOVIMA! Nikola Đuričko otkriva kako izgleda rad u Holivudu i zašto je napustio Srbiju

7

Nikola Đuričko je pre skoro deset meseci napustio Srbiju.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Glumac živi s porodicom u Los Anđelesu, a nedavno je otkrio gostujući na potkastu Galeba Nikačevića "Agelast" zašto se odlučio da u petoj deceniji počne da gradi internacionalnu karijeru.


Mi kad napravimo nešto u Srbiji, to jedino možda hoće da gleda neko u Jugoslaviji. Netfliks, HBO i Amazon sada gledaju ceo svet. Sad me vozi golfkarom asistent kroz Sonijev studio i pita šta ću da jedem za ručak. To su sitnice da bi ti svoj posao radio dobro — ispričao je Đuričko.


Nikola je ranije igrao sa Bredom Pitom, ali ne smatra to važnim.

 

 

— MVolim da radim u Srbiji, ali mi je bio potreban novi izazov. Kod nas su honorari sve manji, a stalno snimamo niskobudžetne filmove. Nije to pitanje honorara, već da ti imaš da se spremiš šest meseci za neku ulogu. Mene sad uzbuđuje što imam tri scene sa Džefrijem Rašom i da vidim da li mogu da igram s njim na jeziku koji nije moj — priznao je Đuričko.

 

On kaže da je u Srbiji prestao da se "loži" na svoj posao.

 

— Nisam mogao više da kukam. Godinama radim s agentom u Londonu. Izgubio sam film s Gerijem Oldmanom zbog britanske vize. Aplicirao sam onda za zelenu kartu. Utisak mi je da se ovde puno radi. Prošao sam na oba kastinga na koje sam izašao. Možda je to početnička sreća — kroz osmeh objašnjava popularni glumac.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko) on

 

Domaći mediji javili su, inače, pre nekoliko meseci da je jedan od poslova na kojima Đuričko trenutno radi ultrapopularna serija Stranger Things

 

Ne smem ništa da otkrivam, nikakve detalje, jer sam pod teškim ugovorom, sem da se pohvalim da je radim. Ne smem majci rođenoj da ispričam. Mogu da kažem da je uloga onako pristojna, srednja je, nije ni najmanja na svetu, a nije ni ogromna. Zaista sam srećan, lepa je i upečatljiva uloga, markantna, odgovara meni i mom senzibilitetu. Nekoj mojoj paleti izražajnih mogućnosti — rekao je.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko) on

 

 

makonda-tracker