krajnja opcija biće operacija

NAKON ŠTO JE IZLEČILA KORONU — NOVI PROBLEMI: Nini Radulović se zdravstveno stanje pogoršalo

0

Poznata voditeljka se suočila s novim poteškoćama nakon što je preležala kovid-19

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Nina Radulović je, nakon što je obolela od virusa korona, morala danima da leži u bolnici, a zatim i kod kuće što je dodatno pogoršalo njen problem s leđima.

 

Lepa voditeljka već nekoliko godina vodi bitku s diksus hernijom, a kada se njeno stanje pogoršalo ne krije da je bila zabrinuta i da je odlučila da uzme stvari u svoje ruke.


Problemi sa kičmom su uvek usko povezani sa stresom, nespavanjem, neaktivnošću, prekomernim sedenjem, stajanjem, ili lošim držanjem. Posebno loše za kičmu je ležanje, što je u mom slučaju okidač za akutne probleme. Dok sam bila bolesna od virusakorona, ležala sam danima prvo u bolnici, pa kod kuće i problem se prolongirao. Sada se polako oporavljam i idem redovno na terapije — otkriva voditeljka i dodaje da ovo stanje nosi mnoge posledice, a jedno od njih jeste i da je nećemo skoro videti u štiklama.

 

 

Ukoliko terapije ne budu davale dovoljno dobre rezultate, Nina bi mogla da završi na operaciji, međutim ona hrabro poručuje da se ne plaši takvog scenarija.


Nisam mnogo plašljiva kada su takve stvari u pitanju. Ako lekar kome verujem bude insistirao na tome, a prethodno nijedna terapija duže vreme ne bude davala rezultate, odlučiću se za šta budem morala. Za sada nema potrebe da se razmišljam o tome — objašnjava voditeljka i ističe da svoje vreme sada usklađuje isključivo prema terapijama za kičmu.

 

foto: Damir Dervišagić

U mom slučaju pristup koji podrazumeva kombinaciju kiropraktike i manuelne terapije je očigledno ključ. Uz malo istezanja i vežbi, stanje mi se bitno popravlja. Bolove sam u početku rešavala lekovima, a sada kada su se smanjili, našla sam neke položaje koji mi ublažavaju nelagodnost. Inače terapije mi imaju najvažnije mesto u agendi, tako da se prema njima usklađujem — rekla je Nina.


Voditeljka objašnjava da je godinama imala sitne naznake da ima problema sa kičmom, ali da pre nego što su bolovi postali toliko jaki da je ometaju u svakodnevici nije previše ozbiljno shvatala situaciju.

 

 

makonda-tracker