jedan slavni glumac bio je rame uz rame s njom

OD 600 KANDIDATA, BILA JE MEĐU 15 NAJBOLJIH! Evo zbog čega Goca Tržan ipak nije postala GLUMICA

0


Proslavljena pevačica rođena je za scenu

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Goca Tržan godinama je među najpopularnijima na sceni, koja joj je, po svemu sudeći, bila suđena.


Sve je u mom detinjstvu ukazivalo na to da ću jednog dana biti na sceni: Kod bake sam pevala i igrala po stolovima. Bila sam pravi mali cirkusant, a to sam i dan-danas — prisetila se ona u intervjuu za Informer.


Pevačica vredno radi još od 14. godine. Iako su joj roditelji pružili sve, ona je želela sama da zaradi.

 


Htela sam da radim na pumpi, da perem prozore. Rekla sam to roditeljima, ali me je tata pitao da li bih za 100 maraka kuvala za jednu porodicu mesec dana. Pristala sam i on mi je rekao da ću biti kuvarica u porodici Tržan. Spremala sam ručak u svojoj kući dok su mama i tata radili i stvarno sam za mesec dana dobila platu od 100 maraka. Ne bih to uspela da me baka Cvijeta nije naučila da kuvam razna jela. Baka me je slala na njivu, plastile smo seno, brale kukuruz, ja sam muzla koze. Najviše sam mrzela da kupim šljive jer sam morala da idem na neka brda, pa upekne sunce, a šljive se lepe za ruke. Ali danas mi je sve to predivna uspomena. Teško mi je je što moja baka više nije živa — ističe Goca.

 

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Malo je poznato da je Tržanova, pre nego što je počela da se bavi pevanjem, želela da postane glumica i bila je vrlo, vrlo blizu tome.


Posle srednje škole pokušala sam da upišem glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Od 600 kandidata, bila sam izabrana među 15 najboljih, međutim, na klasu su primili samo njih šestoro. Među njima je bio i Miloš Timotijević. Posle završnog ispita išli smo kod mene da jedemo neke pohovane šnicle, pa smo se vratili na fakultet da vidimo rezultate. Malo mi je falilo da budem profesionalna glumica, ali život me je odveo na drugu stranu. Mada, mislim da je jedini gori posao od pevanja biti glumica — iskrena je pevačica.

 

 

makonda-tracker