icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

imale su cilj

VOLELE SU USPEŠNE I IMUĆNE MUŠKARCE: Ove detalje iz života Džeki Kenedi i njene sestre niste znali!

Podeli:

Detalji njenog bogatog životnog iskustva u visokom američkom i evropskom društvu sažeti su u knjigu jednostavno nazvanu Li koja je izašla pre nekoliko godina.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U jednom od retkih intervjua koji je dala za Njujork Tajms Li Radzivil, sestra Džeki Kenedi, prisetila se audijencije na britanskom dvoru kada joj se princ Filip požalio kako živi u kraljičinoj senki.

 

"Ti i ja uvek hodamo tri koraka iza", rekao je tada aludirajući na njen život uz slavnu i obožavanu sestru Džeki.

 

Detalji njenog bogatog životnog iskustva u visokom američkom i evropskom društvu sažeti su u knjigu jednostavno nazvanu Li koja je izašla pre nekoliko godina. Teško je opisati sve uspone i padove ove žene koja je od malih nogu odgajana i pripremana za ulogu dame iz visokog društva.

 

Priča o njenoj knjizi zanimljivija je utoliko što je davne 1970. Radzivilova morala da vrati pozamašan avans za memoare koje nikada nije napisala.

 

Naime, tada je shvatila da svetu ne može ogoliti dušu i pritom ugroziti svoju slavnu sestru Džeki, koja je, zahvaljujući braku s američkim predsednikom Džonom Kenedijem, postala prominentna politička i društvena figura SAD. Danas je sve već rečeno ili napisano u mnogim neautorizovanim biografijama koje su otkrile pikanterije iz života sestara. Naime, po informaciji iz knjige U sestrinoj senci na svečanim prijemima Li i Džeki bi uvek stajale po strani i došaptavale se komentarišući zvanice.

 

Sestre su odrasle u Sauthemptonu u dobrostojećoj porodici s ocem Džekom Buvijeom, bankarom s Vol Strita, i majkom Dženet Norton Li. Naizgled srećno detinjstvo, kojeg su se u intervjuima uvek prisećale, naprasno je prekinuto razvodom roditelja. Dženet Li više se nije mogla nositi s Buvijeovim kockanjem i alkoholizmom pa je zatražila razvod. Ova je odluka teško pogodila Li i Džeki, koje su idealizovale oca i borile se za njegovu pažnju.

 

Navodno je Buvije izjavio da je Džeki najlepša ćerka koju jedan otac može imati, jasno dajući do znanja da je više naklonjen njoj. Iako je obožavao Džeki, nije je dopratio do oltara kada se udavala za Džona Kenedija. Dženet Li mu je zabranila da se pojavi na venčanju, pa je Džeki predao očuh.

 

U tinejdžerskim je danima imala nekoliko kilograma viška, pa joj je majka uvek govorila da se ugleda na vitkiju sestru, koja je bila bolji materijal za porodični plan o dobroj udaji. Sestrinoj senci pokušala je umaći udajom za Majkla Templea Kanfilda, sina medijskog magnata Kasa Kanfilda i poznate majke Kiki Preston, koja je dobila nadimak devojka sa srebrnom iglom. Taj nadimak zaradila je zbog zavisnosti o drogama koje je, bez obzira na okruženje u kojem se nalazila, ubrizgavala srebrnom iglom.

 

Nastavak na sledećoj strani!