upisao je i fakultet

BILO MU JE SUĐENO DA BUDE SLAVAN: Znate li čime je Relja Popović želeo da se bavi od detinjstva?

0

Pored muzike, popularnom reperu je bila privlačna još jedna profesija koja donosi slavu

foto: M.M./ATAImages
foto: M.M./ATAImages

Obožacaocima Relje Popovića je dobro poznata njegova uloga skinheda Vuka u filmu "Parada", a on je nije dobio slučajno.

 

Reper je, naime, želeo da se bavi glumom, a ova rola u ostvarenju Srđana Dragojevića nije prvi put da se on pojavio platnu. Relju smo, naime, imali priliku da gledamo u kratkom filmu "Dremano oko" 2003. godine, a šest godina kasnije i u filmu "Obični ljudi". Ovo ostvarenje prikazano je na Kanskom festivalu, a reper je za ulogu u njemu dobio nagradu "Srce Sarajeva", za najbolju mušku ulogu, kao i nagradu za najboljeg glumca na festivalu u Kotbusu.

 


Nakon toga, Relju smo gledali još samo u epizodnoj ulozi u seriji "Folk", gde je igrao organizatora muzičkog takmičenja.


Reper nije glumu u svoj životu uveo samo kao hobi već je planirao i dublje da joj se posveti, pa je, nakon što je završio Fakultet za medije i komunikaciju, upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti.


Kako je istakao u jednom intervjuu, rano je počeo da se interesuje za ovaj poziv.

 

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić


Moja majka kaže da sam pokazivao interesovanje i kada sam bio mali, ali prvi kontakt sa glumom sam imao u šestom razredu osnovne škole kada sam počeo da pohađam časove kod glumca Andreja Šepetkovskog — prisetio se jednom prilikom.


On je istakao da bira uloge po tome koliko su mu inspirativne i teraju ga na razmišljanje.

 

foto: Instagram

Prihvatam uloge koje imaju nešto interesantno i koje me teraju da razmišljam i ispitujem sebe i svet oko sebe. Ova mi je bila zanimljiva jer je reč o huliganu, što je potpuno suprotno meni — rekao je on o svom liku u filmu "Parada". — Nisam želeo da posmatram tu ulogu kroz stereotipe već sam ga shvatio kao mladog čoveka koji ima loše odnose u porodici i malo je pogubljen. S druge strane, poznajem takve ljude, pa mi ta uloga nije bila potpuno strana, a i oduvek sam voleo filmove koji se bave nasiljem. Moja uloga u filmu nije velika po minutaži, ali je karakterna i lik ima veoma važnu funkciju u filmu, što mi je takođe bilo važno.

 

 

makonda-tracker