spisak je poduži

I ZVEZDE SU SE PRIJAVILE ZA "MINIMALAC": Evo ko će sve na estradi dobiti finansijsku pomoć od države

10

Muzičke zvezde koje imaju registrovanu firmu prijavile su se za minimalac od države, koji na mesecnom nivou iznosi 250 evra, a za tri meseca 90 hilljada dinara!

foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Kurir
foto: Ana Paunković, Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Kurir

Na početku pandemije virusa korona, država je odlučila da svim malim i srednjim preduzećima uplati tri puta po 250 evra, tačnije 30.000 dinara (za april, maj i jun) kako bi lakše podneli finansijsku krizu nastalu zbog vanrednih mera.

 

Tu privilegiju iskoristili su i brojni pevači, tačnije oni koji imaju registrovane firme na svoje ime. Na spisku poznatih ličnosti nalaze se mnogi estradni umetnici.

 

Najveća muzička zvezda na ovim prostorima Svetlana Ceca Ražnatović preko svoje firme "Ceca mjuzik", koja se vodi na njenu sestru Lidiju Ocokoljić, zatražila je od države pomoć za isplatu minimalne zarade za petoro zaposlenih. To je mesečno iznosilo 150 hiljada, a za ceo period 450 hiljada dinara, saznaje Kurir.

 

foto: Antonio Ahel, ATA Images

Neda Ukraden je 16. aprila u banci otvorila namenski račun preko kojeg joj je Ministarstvo finansija uplatilo tri puta po 30 hiljada dinara. Pevačica je još 2014. otvorila firmu "Neda bravo", preko koje posluje i plaća porez.

 

Kao Neda, postupili su Dragan Kojić Keba, Nikolija Jovanović, Relja Popović, Teodora Džehverović, kao i Ana Bekuta, koja je godinama vlasnica provrednog društva "Brojanica", saznaje Kurir.

 

foto: Antonio Ahel/ATA Images

Mnogi pevači i mizičari koji posluju preko "Granda" takođe su mogli da za prethodna tri meseca dobiju minimalnu zaradu. "Grand" se među prvima prijavio za pomoć, još 16. aprila.

 

Interesantno je da je i Saša Popović uradio to isto, preko svoje firme "Agencija Popović entertejment end konsalting", čiji je on jedini zaposleni. 

 

Lepa Brena je dobila 630 hiljada jer u svojoj prodavnici pljeskavica "Big Rori" ima sedmoro zaposlenih, uključujući i sebe kao vlasnika.

 

foto: Luka Stojanović

Tu su i Vlado Georgiev i njegovo preduzeće "VG art Studio", koje ima četvoro radnika, pa je za tri meseca dobilo 360 hiljada dinara, piše Kurir.

 

foto: Dragana Udovičić

Rasta je prijavio samo sebe u firmi "Balkaton geng", i dobio 90.000 dinara.

 

 

makonda-tracker