aplauz!

OVAKO SE ZADAJE ŠAH-MAT! Dua Lipa pokušala da izgladi stvari, Jelena Karleuša joj odgovorila NEMILOSRDNO I ZA DIVLJENJE

10

Srpska pevačica ponovo se oglasila zbog sporne fotografije koju je objavila njena koleginica albanskog porekla — i ubola je tačno u metu.

foto: Instagram, Profimedia
foto: Instagram, Profimedia

Pre nekoliko dana, engleska pevačica albanskog porekla Dua Lipa objavila je na svojim profilima na društvenim mrežama mapu imaginarnih "etničkih granica tzv. Velike Albanije, koja uključuje, pored Kosova i Metohije, još neke delove Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke.

 


Lipu su, pored srpske javnosti, osudili i UNICEF i brojni korisnici društvenih mreža širom sveta, nakon čega je pevačica pokušala da izgladi stvari napisavši da je samo želela da Kosovo bude prikazano na mapi Apple-a kao nezavisna država — što, podsetimo, Ujedinjene nacije i Republika Srbija ne priznaju — kao i da nije imala nameru da izaziva mržnju, da je pogrešno shvaćena i da svako ima pravo da bude ponosan na svoje korene.


Među brojnim korisnicima Tvitera i Instagrama koji su joj odgovorili našla se i srpska pevačica Jelena Karleuša, koja je dala možda i najbolji komentar na ovaj pokušaj Due Lipe da "ublaži" svoj postupak.


"Samo sam želela da moja zemlja bude prikazana na mapi." Pa, draga, sledeći put objavi pravu mapu, koja ne uključuje teritorije još četiri druge države, nije toliko teško, stvarno — poručila je Jelena Karleuša.

 

foto: Instagram

Tako jednostavno, tako precizno, tako — gospođa Jelena Karleuša!

 

1 / 9 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

 

makonda-tracker