danas bi napunila 68 godina

VESTI O NJENOJ SMRTI POTRESLE SU SRBIJU: Tužan kraj slavne glumice koja nije uspela da ostvari svoju NAJVEĆU ŽELJU

3

Na današnji dan naša poznata glumica bi napunila 68 godina.

foto: Damir Dervišagić

Upoznali su se u septembru 1981. godine. Mešterović je po profesiji bio maksilofacijalni hirurg.

 

Odgledao je predstavu „Mušica“ u kojoj je Neda glumila, nakon čega su otišli na večeru. Posle nekoliko dana su počeli da žive zajedno, a naredne godine su se venčali. Suprug joj je prvenstveno, kako je govorila, bio prijatelj, pa tek onda ljubavnik. Imali su skladan odnos.

 

- On je meni sve, sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam srećna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji... – iskreno je jednom prilikom ispričala.

1 / 7 Foto: Damir Dervišagić

- Kada je umro, ostala je samo tuga – rekla je Neda, koja je više puta isticala da je silno želela da se ostvari kao majka, ali nažalost to joj za života nije dato.

 

- Nemam decu, ali to nije zato što ih nisam želela, jednostavno nije mi se posrećilo. Ipak, iz te situacije danas mogu da zaključim kako iz svakog zla ne mora da proistekne zlo. Vidim da je sada, u ovom poremećenom sistemu vrednosti, teško odgajati decu, a to mi je lepo objasnila i jedna moja prijateljica. Oko mene je mnogo mališana jer pored dece moje drugarice koju doživljavam kao svoju, uz mene su i naslednici moga brata. Moja prijateljica objašnjava da su deca kao projekat. Iako mi je to zvučalo kao hladna izjava, pojasnila mi je da na decu treba gledati kao na arhitektonski projekat koji treba da se gradi i u koji mora mnogo da se ulaže da se ne bi srušio. Na kraju on može da ispadne savršen, ali dešava se i da propadne. Tako je danas i sa vaspitanjem dece, što nije bilo u moje vreme. Mi smo sami rasli i nije bilo straha od ulice - govorila je Neda u jednom intervjuu.

 

Osim sa Karaklajićem i Mešterovićem bila je u braku sa čuvenim glumcem Radetom Markovićem, koji je bio čak 32 godine stariji od nje:

 

- Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama je fenomenalno uklapalo. Nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu sa mojom mamom. Možete da zamislite... – rekla je.

 

- Čak 32 godine je ogromna razlika koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, šetali smo po planinama, zavolela sam prirodu... Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisećali tih naših godina. On je imao veliku ulogu u mom životu – pričala je Neda.

 

Svi su se protivili tom braku, a posebno glumičina majka. Neda je igrala u filmu Radetovog sina, režisera Gorana Markovića, koji je stariji od nje, a u šali ju je zvao maćehom i tražio džeparac za izlazak:

 

- Goran je bio beskrajno duhovit čovek. U vreme kad sam bila u braku s njegovim tatom, to je za sve nas bila smešna situacija. Bila sam mu, zapravo, maćeha. Pa me zafrkavao: mama, daj mi džeparac za bioskop, ili mama, jesi spremila nešto za ručak? On je okrenuo sve na šalu, nije mu to teško padalo, kao ni meni. A posle je i Goran povukao na tatu, jer uvek je imao mlađe žene. Ne pada jabuka daleko od stabla – izjavila je Neda Arnerić jednom prilikom za hrvatske medije.

 

Poslednje godine su joj bile traumatične. Neda Arnerić je bila teško povređena, kada je pala sa terase iz stana na trećem spratu i to na limeni krov prizemnog objekta – antikvarnice. Tada je zadobila teške povrede – višestruke prelome. Veruje se da je tada sebi pokušala da oduzme život, ali se u medijima, ipak, govorilo o nesrećnom slučaju. Ta trauma se desila usred noći, a spasle su je komšije uz pomoć daske za peglanje. Bila je svesna i rekla je: „Izvinite, pustite me“.

 

Srbiju su 10. januara 2020. godine potresle vesti o smrti slavne glumice.

Beživotno telo Nede Arnerić pronašao je brat Predrag, na stolici za trpezarijskim stolom, u stanu na Vračaru, koji je prethodno morao da obije sumnjajući na nešto loše jer se njegova sestra nije odazivala na telefonske pozive. U 67. godini buran život Nede Arnerić je okončan i prerano je otišla na neki svet za koji je i sama tvrdila da je verovatno bolji í lepši od ovog našeg. Svoje poslednje dane provela je mirno, a bili su ispunjeni srećnim trenucima, jer je njen bratanac Filip dobio dete.


 

 

makonda-tracker