"ako te sretnem u raju..."

TEŽAK GUBITAK I NAJVEĆU ŽIVOTNU BOL PRETOČIO JE U NAJTUŽNIJE STIHOVE: Čuvena pesma Erika Kleptona krije TRAGIČNU PRIČU

0

Da li ćeš znao moje ime ako te sretnem u raju? Da li bi bilo isto, ako bih te sreo u raju...? Reči su jedne najpoznatijih balada na svetu iza koje stoji najtužnija životna priča i događaj od koga se srce ledi i puca po šavovima.

foto: Profimedia

Klepton je do kraja 70-tih uspeo da se otarasi zavisnosti od heroina, ali heroin je zamenio kokainom i alkoholom. Upravo Konorovo rođenje 1986. ohrabrilo je pevača da se skine sa droge i alkohola i bude najbolja moguća verzija sebe za svog sina – što mu je i uspelo.

 

- Zaista sam to uradio za Konora. Jer, bez obzira na to kakva sam ja vrsta čoveka, uvideo sam da takav ne mogu da stanem pred svoje dete. Nisam mogao da podnesem ideju da Konor stasa dovoljno i formira o meni sliku kao o čoveku kakav sam tada bio - napisao je Klepton u svojim memoarima "Klepton: Autobiografija" 2007. godine.

 

Uprkos tragediji koja ga je zadesila, Klepton je u čast svog sina ostao čist i nije se vratio starim navikama, iako se borio sa dubokom tugom i depresijom.


Takođe, Konorova smrt navela ga je da ostvari bližu vezu sa svojom ćerkom Rut Keli Klepton, koja je rođena samo godinu dana pre Konora, a dobio je iz jedne od prethodnih veza.


- Bilo je divno uspostavititi odnos sa Keli i biti ponovo u društvu deteta - ispričao je pevača u svojim memoarima.


- Kada se sada osvrnem, shvatam koliko je dubok uticaj Keli imala na to da ostanem na nogama, budem dobro i prebrodim sve što se desilo. Njeno prisustvo u mom životu bio je presudno za moj oporavak - reči su kojima je slavni muzičar opisao odnos sa ćerkom, nakon smrti sina.

 

 

 

makonda-tracker