životna priča

ĆERKI ČUVENE INGRID BERGMAN PREDVIĐALI SU ŽIVOT PRIKOVAN ZA KOLICA: Izabela je nakon toga imala dva braka i karijeru!

0

Deformitet kičmenog stuba je nije omeo da postane poznata glumica

foto: Profimedia

Drugi put sudobnosno "da" izgovorila je 1983. godine sa Majkrosoftovom menadžeru za dizajn Džonatanu Videmanu. Brak je trajao tri godine, a iz te ljubavi dobila je ćerku Eletru Đovanu Roselini Videman.

 

Borba za prava žena

 

Izabela je jaka jaka žena koja čvrsto stoji iza svog mišljenja, bori se za prava žena i želi da poboljša svoj položaj.

 

Ali kako su je stizale godine, Lankom je odlučio da raskine ugovor s njom. Imala je 43 godine kada joj je rečeno da modna industrija mora biti sastavljena od snova, a ne realnosti, čime je predsedništvo firme aludiralo na to kako je prestara da bi bila njihovo zaštitno lice.

 

"Na početku te karijere bilo je samo važno biti lep i ćutati. Tada sam bila u braku, a morala sam uvek da skidam svoj prsten samo zato da me nešto, prema njima, ne bi definisalo. Moje ime nikada nije bilo korišćeno u reklamama", rekla je za Irish Times.

 

Zatim je, kako kaže, upoznala novinarke, prve žene koje su konačno za medije dale svoj osvrt o modnoj industriji i industriji lepote, što je do tada bio posao muškaraca. One su se takođe dotakle i žena na visokim pozicijama u industriji lepote.

 

"Muškarac vidi modu i kozmetiku kao sredstvo zavođenja, ali žene shvataju da se uređuju za sebe same, ne za druge. Biti uvek samo lepotica u oku muškarca je poražavajuće. Zato je pisanje o ženama na visokim pozicijama, radilo se o svetu industrije lepote ili ne, bila promena koja je napokon pokrenula stvari nabolje.

 

Kada sam bila tinejdžerka u Italiji, mlade devojke su se redovno suočavale sa dobacivanjem na ulici i komentisanjem njihovih delova tela. I to se prihvatalo kao nešto normalno, a nije. Tužno je što je kultura stvorila", rekla je Isabella.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker