javnost u šoku

KORONA SE UVUKLA U ESTRADU: Evo je sve zaražen, ko je negativan, a ko čeka rezultate

2

Proteklih dana održane su dve velike žurke kojima su prisustvovale poznate ličnosti, od kojih su neke bile zaražene virusom korona

foto: Antonio Ahel, ATA Images
foto: Antonio Ahel, ATA Images

Gosti s dveju velikih žurki u Beogradu prošle nedelje počeli su juče masovno da se testiraju na korona virus nakon što je utvrđeno da ga Ceca i Veljko Ražnatović imaju.

 

Za koga znamo da ima koronu?

 

Voditeljka Dušica Jakovljević još uvek nije ni demantovala ni potvrdila da ima korona virus, iako se već danima priča da je pozitivna na isti, te je ta vest odjeknula u javnosti kao bomba. Ceca Ražnatović se juče popodne oglasila na društvenim mrežama i potvrdila da ima koronu, baš kao i njen sin Veljko. Frizer Cece i Anastasije Stevan Radivojević takođe je potvrdio da je pozitivan na virus, putem storija na Instagramu.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATA Images


Ko čeka rezultate?

 

Jovana Joksimović je izašla u javnost i rekla da će, čim bude imala rezultate, saopštiti svima. Mia Borisavljević je navela da će u toku današnjeg dana znati da li je zaražena, a i Bogdana Ražnatović, kao i njen sin Željko, saznaće rezultate danas.

 


Ko nema koronu?

 

Anastasija Ražnatović je negativna na virus, a dva puta je radila test. Aleksandra Prijović, koja je bila na žurki Ražnatovića, otkrila je da je negativna na koronu, pa se sinoć pojavila pred beogradskom publikom na nastupu u jednom klubu. Žika Jakšić, producent "Granda", potvrdio je da je negativan na virus.

 

1 / 7 Foto: Sonja Spasić


Ko je još bio na žurkama?

 

Među zvanicama na veselju Ražnatovića su bili Sanja Đorđević sa ćerkom, Jovana i Željko Joksimović, Mirko Šijan sa Bojanom Rodić, Filip Krajinović, Marina Visković, Maja Berović, Marijana Mateus, Aco Pejović i supruga, Miloš Nadaždin. Gorepomenuti Stevan, koji je potvrdio da ima koronu, bio je i na veselju Mije Borisavljević, koje je takođe okupilo poznate.

 

1 / 5 Foto: ATAImages


Kako izgleda procedura testiranja?

 

Folk divi Svetlani Ražnatović prvo je urađen serološki test iz venske krvi, koji je pokazao da je negativna, zatim je uradila PCR test, koji se radi tako što se uzimaju uzorci iz brisa grla i nosa, koji je pokazao da je pozitivna.


Postoje razni testovi za potvrdu prisustva KOVID – 19 infekcije. Preporuka je Svetske zdravstvene organizacije da su najrelevantniji molekularni testovi (PCR) koji se rade tako što se pacijentu koji sumnja da je zaražen uzima bris. Ovim testom se već nakon osam dana od trenutka zaražavanja može dokazati prisustvo korona virusa. Serološki testovi iz krvi, s druge strane, mogu da pokažu prisustvo antitela tek dve do tri nedelje od početka infekcije, a ako se urade ranije mogu da budu lažno negativni. Zato je najbolje da se kod sumnje na KOVID-19 prvo uradi PCR test, a tek kasnije serološki koji se potvrđuju i antitela na novi korona virus. Rezultati se najčešće dobijaju u toku istog dana od testiranja, ili sutradan.

 

 

makonda-tracker