mnogi imaju slične dileme

BAŠ NIKAD NE KORISTI FOTOŠOP! Srpska glumica nije uvek prihvatala svoj izgled, a evo kako je pobedila SVE nesigurnosti

0

Miona Marković, koju smo proteklih godina gledali u nekoliko hit serija, bez dlake na jeziku pričala je o fenomenu „fotošopiranja“ i o svojoj borbi da prihvati sebe takvu kakva jeste

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Glumica Miona Marković igrala je proteklih godina u serijama "Koreni", "Jutro će promeniti sve" i "Žigosani u reketu", a iako je od samog početka na javnoj sceni dočekana kao prava lepotica, ona ističe da nije oduvek volela svoje telo.

Ipak, danas je svesna sebe i svoje autentičnosti, pa ne oseća potrebu da, kao većina korisnika društvenih mreža, objavljuje „doterane“ fotografije — fotošop za nju ne postoji!

 

Koristeći aplikacije za produžavanje nogu, peglanje lica i smanjivanje nosa, mi u stvari bežimo od najvećeg dara koji smo dobili na rođenju, a to je autentičnost. Volim da vidim nesavršenosti na nečijem licu i to tretiram kao posebnost. Pa zamislite da su svi isti? Bilo bi dosadno — rekla je Miona za Mondo i istakla da je za glumce važno da budu što različitiji, kako bi mogli da imaju što „šarenije“ uloge.

 

 

Ona ističe da nikad ne koristi programe za uređivanje fotografija jer bi je to opterećivalo lažnom slikom o sebi.

 

Da to radim, morala bih da robujem lažnoj predstavi o sebi. Važnije je da shvatimo ko smo i zavolimo sebe, nego da trošimo energiju za pretvaranje u nešto što nismo. Naravno, svi na društvenim mrežama glumimo da smo savršeniji nego što smo, i sama ću od dve fotke okačiti lepšu, ali fotošop ne želim da koristim. I smešno mi je kad vidim da to uradi profesionalni fotograf — imam ogroman ožiljak na kolenu, pa znam da je moja slika obrađena kada mi ga skinu — kaže glumica.

 

Ona je istakla da se dugo borila s nesigurnostima.

 

1 / 4 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Kad ste mali, niste ni svesni svog tela. Tad je bitno ko ima veći biceps u parku ili ko ume da napravi kolut, zvezdu, špagu, ko brže trči. Ne bavite se time ko ima ravan stomak, to dolazi kasnije, u pubertetu, i češće je kod žena nego muškaraca. Tad su se i meni javile prve nesigurnosti i trajale su sve do trenutka kad sam shvatila da ako ne mogu da se dopadnem svima, ono što mogu jeste da se barem svidim sebi. I stvarno bi bilo super kad bismo se svi i dalje ponašali kao deca — da se upoređujemo prema sportskim veštinama, umesto što razmišljamo o tome ko je zgodniji — smatra Miona. — Godinama nisam prihvatala svoju građu, želeći da budem mršavica. A meni to uopšte ne stoji, izgledala sam kao čačkalica sa velikom glavom. Odlazila sam u ekstrem u držanju dijeta i u jednom trenutku sam mogla ozbiljno da ugrozim zdravlje. Nekad bih nedelju dana jela samo banane, pa onda pet dana isključivo pila sokove, pa onda nešto treće. Nebrojeno dijeta sam isprobala i na kraju sam se samo umorila od svega, jer je mnogo dosadno razmišljati o hrani po ceo dan. Kad se okupirate interesantnijim stvarima, shvatite koliko je opsednutost dijetama glupa. Sad mi je žao što sam silnu energiju potrošila na to.

 

 

makonda-tracker