TRAGEDIJA ZA KOJU MALO KO ZNA

JEZIVA NESREĆA OSTAVILA JE DUBOK TRAG: Najbolji teniser sveta MESECIMA se oporavljao od ŠOKA,a rane NIKADA nisu zarasle

1

Rodžer Federer je verovatno najbolji teniser svih vremena, a čovek najzaslužniji za ono što je Švajcarac postao tragično je preminuo.

 

- Strašno. Toliko mnogo vremena smo proveli zajedno, još otkako sam bio dečak. Bio je tako smiren, a tako zanimljiv i duhovit. Nikad mu neću moći zahvaliti na svemu što mi je dao. Tek sad vidim koliko je tenis ustvari nevažan u životu - rekao je tada Federer, koji je otkazao predstojeći turnir i vratio se u Švajcarsku na sahranu trenera i prijatelja.

 

- Bila je to prva smrt jednog bliskog člana porodice koja je pogodila Rodžera. Bio je neutešan, kao i cela naša porodica. Međutim, to ga je učinilo psihički jačim - otkrila je Rodžerova majka koja je bila vrlo bliska s Karterom.

 

Do kraja sezone Federer se koliko-toliko oporavio od šoka i uspeo je da osvoji titulu u Beču. Uplakan je podigao pehar visoko prema nebu i poručio:

 

"Prijatelju, ovo je u tvoju čast."

 

foto: Profimedia

Od tog tragičnog događaja, roditelji pokojnog Australijanca dobijaju pozivnice za Rodžerove mečeve na Australijan openu. Federer im je omogućio najbolja mesta u avionu i na tribinama, smešteni su u istom hotelu kao legendarni Švajcarac, a dobiju i pozivnice za njegove zabave.


Njihov sin koji bio toliko važan za Federerovu karijeru i njegovu neuništivost, nije dočekao njegov prvi Gren slam trofej koji je osvojio manje od godinu dana nakon tragičnog događaja.


- Rodžer je plakao na centralnom terenu Vimbldona, a mi smo plakali u našem domu. To je bio i Piterov trofej - prisetio se Karterov otac.

 

 

 

makonda-tracker