izjavom šokirao svet

VELIKU TAJNU SKRIVAO JE ČITAVE DVE DECENIJE: Holandski kralj vodio je DVOSTRUKI ŽIVOT, a NIKO nije uspeo da ga prepozna!

2

Kraljevski život je uvek pod budnim medijskim okom i upravo baš zbog toga, nakon izjave holandskog kralja, svet je ostao šokiran činjenicom da je ovako nešto skrivao čak 21 godinu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Holandski kralj Vilem Aleksander je pre sedam godina nasledio je krunu od majke, kraljice Beatris, i iako je od malih nogu, hteo - ne hteo, zbog "plave krvi" bio pod pažnjom javnosti, čini se kako je neke detalje iz privatnog života i te kako dobro skrivao od sugrađana i ostatka sveta.

 

foto: Profimedia

Ipak, pre izvesnog vremena rešio je da otkrije tajnu koja je šokirala sve.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani...

foto: Profimedia

Naime, Vilem Aleksander je pre tri godine u intervjuu za ugledni list De Telegraaf, otkrio da je više od dvadeset godina barem dva puta mesečno leteo avionom, ali ne kao putnik, nego kao kopilot na komercijalnim letovima, prenosi Bi-Bi-Si.


- Osećaj je fantastičan. Ovog leta učiću da upravljam Boingom 737 - izjavio je tada Vilem Aleksander.


Holandska aviokompanija KLM potvrdila je da je kralj često pilotirao s njihovim kapetanom Martenom Putmanom, uglavnom na letovima za Nemačku, Veliku Britaniju i Norvešku, a u nekoliko navrata upravljao je i vladinim službenim letelicama.

 

- Putnici me nijednom nisu prepoznali u uniformi, ali neki su možda posumnjali ko sam jer im je moj glas bio poznat, iako im se nikada nisam predstavio - rekao je holandski kralj.

 

Dodao je da je više šanse da ga neko prepozna bilo pre 11. septembra 2001. godine, do kada su vrata kokpita uvek bila otključana. Naveo je i da ga letenje opušta više od ičega i nada se da će u skoroj budućnosti moći da putuje do dalekih destinacija.

 

 

makonda-tracker