neko će donirati, neko zadržati

I ONI ĆE SE PRIJAVITI ZA SVOJIH 100 EVRA: Evo šta poznate ličnosti planiraju da urade s ovim novcem

0


Neki će ih proslediti onima kojima je to potrebnije, dok ima i onih koji priznaju da je aktuelna situacija naškodila njihovom poslu, pa će zadržati 100 evra.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Javne ličnosti, kao i svi punoletni državljani Srbije, imaju pravo da se prijave za jednokratnu pomoć od 100 evra koju država daje zbog pandemije korona virusa i vanrednog stanja, a isplata će krenuti sukcesivno od 25. maja.

 

Neki od poznatih su sada otkrili da li će uzeti novac ili će da ga se odreći, kao i šta će raditi sa njim kada ga dobiju.


Pevačica Tamara Milutinović nije planirala da se prijavi, ali se predomislila kada je saznala da niko drugi ne može da ih uzme umesto nje.

 

 

Prvo sam mislila da neću uzeti to, već ću ostaviti neko kome je potrebnije da uzme umesto mene. Međutim, saznala sam da moram da se prijavim, da niko drugi neće moći umesto mene i da taj novac neće moći da uzme neko kome je potrebniji. Tako da ću to ja da uradim i dam ga nekome – rekla je ona, a sa njenim mišljenjem se složila i manekenka Sofija Milošević.

 

Nisam bila za to da se prijavim i uzmem, ali onda je krenula ta priča da nekome mogu da poklonim. Ali, naravno, ako mogu da poklonim kome je novac potrebniji nego meni u ovom trenutku, zašto da ne. Definitivno neću da uzmem za sebe – rekla je trudna Sofija.

 

foto: Sonja Spasić

Glumac Luka Raco će se takođe prijaviti, s tim što je novac zadržati jer na glumce se tokom ovog stanja najmanje mislilo.

 

Naravno da hoću. Iz razloga što je naša glumačka profesija, kultura, umetnost, barem u ovoj trenutnoj situaciji, nekako malo zaboravljena u čitavoj ovoj konfuziji – objasnio je on.

 

Zvezde Granda Aleksandra Mladenović, Milena Ćeranić i Katarina Živković će svoj novac proslediti onima kojima je najpotrebniji.

 

Ja sam se prijavila, zapravo, sestra me je prijavila. Te pare ću dati nekome kome su potrebnije nego meni. Videću kome je najpotrebniji – ispričala je Aleksandra Mladenović.

 

Zvezda serije "Južni vetar" Miodrag Radonjić svojih 100 evra će proslediti najmlađima i savetuje sve koji su u mogućnosti da urade isto.

 

Uvek čovek može da učini i ako mu ne treba. Zašto ih ne bi dao deci u Zvečanskoj? Tako ćeš učiniti da je to dobra odluka – rekao je Radonjić.

 

 

makonda-tracker