nije mu lako

"NEMAM PENZIJU, MORAM DA SE BORIM ZA EGZISTENCIJU": Milić Vukašinović iskreno o svom životu u osmoj deceniji!

9

Doprinose nije uplaćivao, već ih je trošio na drugi način

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Milić Vukašinović je pre mesec dana zagazio je u osmu deceniju života, ali i dalje, kaže, nije penzioner. U kafanama je, priča nam, ostavljao bakšiš koji bi podmirio i više od mesečne uplate za socijalno, zdravstveno i penziono.

Titulu "doktora za rokenrol" poneo je 1977. godine, kada je sa grupom "Vatreni poljubac" snimio istoimeni hit, a do tad je već postao poznat svirajući gitaru i bubnjeve, prvo u "Indeksima", a posle u "Bijelom dugmetu".

Milić Vukašinović (70), legenda rok-scene bivše Jugoslavije, i izgledom i duhom daleko je mlađi od datuma koji mu stoji u krštenici. I dalje komponuje, piše tekstove, a radi i na trećem delu svoje autobiografije.

foto: Zorana Jevtić

"Imam 70 godina, ali nisam penzioner, jer nemam penziju i moram da se borim za egzistenciju", kaže Milić Vukašinović.

"Nisam uplaćivao doprinose, a u kafani sam za noć davao toliki bakšiš, vodeći se sloganom - ako ću da živim od penzije, bolje da umrem. I eto, nisam umro, a nemam ni penziju."

Rođen je u Beogradu, a kada je imao tri godine, njegova porodica se preselila u Peć. Od osme godine živeo je u Sarajevu, u čijem duhu je, kako nam kaže, formirao svoju ličnost, i taj duh ga nikad neće napustiti. U ovom gradu je sa 12 godina počeo da svira bubnjeve, što je za njegovog oca, majora Udbe, bio šok. Rešio je da stvar uzme u svoje ruke.

makonda-tracker