sve ima simboliku

KOD NJIH SVE IMA TAJNU PORUKU: Kraljica Elizabeta se obratila naciji, a to što je u haljini OVE boje ― NIJE SLUČAJNOST!

1

Kraljica Elizabeta II ne obraća se naciji često - jučerašnje obraćanje Britancima povodom virusa korona bilo je ukupno peto u istoriji - onda znamo koliko je ovo kritičan trenutak.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

94-godišnja kraljica Elizabeta pohvalila je "nacionalni duh" koji se susreo s izazovom pandemije, prisećajući se ratnih vremena i "bolnog osećaja kad smo odvojeni od voljenih" i utešnih reči "bićemo ponovo zajedno".

 

I mediji širom sveta preneli su njene reči o tome kako je ovo drukčiji izazov od svih s kojima smo se susreli, kako su se narodi sveta ujedinili u zajedničkoj borbi itd.

 

foto: Profimedia

Ipak, ugledni The Telegraph utvrdio je da izbor boje haljine u kojoj se kraljica oglasila iz dvorca Vindzor nije nimalo slučajan.

 

Svetlozelena haljina koju je izabrala kraljičina starija garderoberka Anđela Keli, jedna od retkih članica osoblja koja još sme da kontaktira direktno s kraljicom, takođe je poslala poruku podrške, i to svim doktorima i drugom medicinskom osoblju NHS-a (National Health Service), iliti britanskom zdravstvenom sistemu, gde se nose uniforme slične boje.
 

 

makonda-tracker