na nogama je iznenađujuće brzo

„ZAPRAVO, MENI SE POROĐAJ PRILIČNO DOPAO“: Kejt Midlton tvrdi da je UŽIVALA sva tri puta, evo koji metod je primenila

0

Vojvotkinja od Kembridža i supruga princa Vilijama donela je na svet troje dece, a sada je neobičajeno otvoreno pričala o ovim iskustvima i otkrila zanimljiv detalj

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kejt Midlton ponosna je mama princa Džordža (6), princeze Šarlot (4) i princeze Luisa (1), a vrlo brzo nakon svakog od svojih porođaja, ona je pozirala foto-reporterima ispred bolnice sa širokim osmehom.

 

Kako je vojvotkinja otkrila u podkastu Happy Mum Happy Baby voditeljke Đovane Flečer, prilikom sva tri porođaja koristila je tehniku poznatu kao hipnoporođaj! Štaviše, ona joj je značila i tokom trudnoće, kada se borila sa čestim mučninama jer joj je dijagnostikovan Hyperemesis gravidarum.

 

Ovaj oblik meditacije i samohipnoze sve je popularniji i smatra se savremenim „pomagalom“ koje žene koriste kako bi kroz iskustvo donošenja deteta na svet prošle sa što manje bola, a navodno olakšava i oporavak nakon porođaja.

 

Hipnoporođaj je bio veoma moćan i, zato što su mučnine u trudnoći bile tako teške, zapravo mi se porođaj prilično dopao jer je u pitanju događaj za koji sam znala da će sve to okončati — izjavila je Midltonova u iznenađujujuće otvorenom razgovoru. — Osetila sam snagu meditacije i dubokog disanja kada mi je bilo jako loše. Shvatila sam da je to nešto što mogu da kontrolišem.

 

foto: Profimedia

Ona je otkrila da sa suprugom Vilijamom nije razgovarala o hipnoporođaju.

 

Nisam ga pitala šta misli. To je bilo nešto što sam sama želela — istakla je Kejt i prisetila se kako je budući kralj Velike Britanije izgledao kada je prvi put video svoje prvo dete. — Na licu mu se videla čista radost, bilo je veoma posebno.

 

Kako je za roditeljski portal Yumama jednom prilikom istakla Danijela Lovinčić, sertifikovani hipnoterapeut škole Omni Hypnosis Training Center, svako može da uđe u hipnozu ukoliko se oslobodi straha i dopusti to sebi.

 

 

Hipnoza je prirodno stanje uma u kojem je sposobnost kritičkog prosuđivanja preskočena, a uspostavljeno takozvano selektivno mišljenje. Ono obuhvata sve u šta osoba u potpunosti veruje. Hipnoza može da se opiše kao stanje na granici između sna i budnosti, ili kao stanje u kojem je jedan deo mozga budan a ostatak spava, odnosno pažnja je fokusirana. Svako može da uđe u hipnozu ako želi, odnosno ako sam sebi to dopusti, ukoliko ne oseća strah. Svaka hipnoza je, zapravo, samohipnoza — što znači da je osoba sama odlučila da uđe u to stanje, a hipnoterapeut je pri tome samo vodič. Bez vašeg pristanka, niko ne može da vas hipnotiše — zaključuje ona.

 

Vojvotkinja od Kembridža našla se, inače, na meti kritika nakon što je posle svojih porođaja nasmejana pozirala ispred bolnice savršeno doterana i naizgled bez bolova. Žene širom sveta optužile su je da tako stvara lažnu sliku o ženama i njihovom stanju nakon mučnog i višečasovnog rađanja, kao i da postavlja nerealne standarde, a njima se pridružila i glumica Kira Najtli.

 

1 / 12 Foto: epa

 

Izašla je iz bolnice samo sedam sati posle porođaja, sa šminkom i štiklama. Pokazala se onako kako je svet želeo da je vidi — napisala je Najtlijeva u eseju objavljenom u zbirci „Feministkinje ne nose roze (i druge laži)“ nakon vojvotkinjinog drugog porođaja. — Samo ti skrivaj naš bol, naša razderana tela, grudi iz kojih curi mleko, hormone koji divljaju. Izgledaj predivno, doteraj se, ne pokazuj svoje bitke, Kejt. Sedam sati nakon što si se borila na život i smrt, sedam sati nakon što ti se telo raspolovilo i novi život je izašao iz tebe u krvi i vrisci. Ne pokazuj. Ne govori. Stoj tamo sa svojom ćerkom i poziraj čoporu muških fotografa.

 

 

makonda-tracker