danas su oni glavna tema

TO (NI)JE SAMO SLUČAJNOST? Hari i Megan objavili šokantnu odluku noć pred VEOMA važan datum u životu kraljevske porodice

2

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa juče su podelili saopštenje da se povlače iz „prve postave“ kraljevske porodice i da će ubuduće raditi na tome da postanu finansijski nezavisni, a britanski mediji javljaju da nisu slučajno odabrali kada će to učiniti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Juče je britanska javnost doživela izuzetno neprijatno iznenađenje — njihov miljenik princ Hari i njegova supruga objavili su da se povlače iz kraljevske porodice, drugim rečima, da daju otkaz na svoje funkcije.

 

Posle mnogo meseci razmišljanja i razgovora, odlučili smo da ove godine napravimo promenu koja će nam dati progresivnu novu ulogu unutar ove institucije — istakli su oni misleći na kraljevsku porodicu. — Planiramo da se povučemo s mesta „viših“ članova kraljevske porodice i radimo na tome da bude finansijski nezavisni, kao i da nastavimo da u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo.

 

Danas u Velikoj Britaniji nema lista koji ovu priču nije istakao na naslovnoj strani, portali se tek u kratkim crtama bave ostalim vestima iz sveta, a društvene mreže preplavljene su komentarima na račun novonastale situacije. Čini se da čitava planeta danas priča i piše o princu Hariju i Megan Markl, a sudeći po pojedinim medijima par je to učinio baš sinoć kako bi u senku bacio Kejt Midlton. Supruga princa Vilijama, naime, danas slavi 38. rođendan, a po svemu sudeći provešće ga nervirajući se zbog svog devera i jetrve.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

To posebno teško pada obožavaocima vojvotkinje od Kembridža Kejt, za koju je poznato da ima prilično loš odnos s Megan Markl, naročito proteklih nekoliko meseci.
 

Odlučili su da njihova objava preplavi medije na Kejtin rođendan. Kako lep poklon — napisala je jedna korisnica Tvitera.

 

Koliko je nepromišljeno i sebično od Megan i Harija što su objavili ovu medijsku bombu na Kejtin rođendan — istakla je finansijski stručnjak Sofi Elsvort, a mnogi veruju da je par to učinio namerno.

 

Kako su Britanci juče pisali, Kejt Midlton neće imati vremena da proslavi svoj rođendan zbog brojnih obaveza, pa joj je suprug Vilijam priredio malu zabavu u njihovoj vikendici u Norfolku. Žurki su prisustvovali Kejtini roditelji Kerol i Majkl Midlton, Vilijamov prijatelj Tomas van Strobenzi s verenicom Lusi Lenigen-O‘Kif, koja je učiteljica princu Džordžu i princezi Šarlot, i još nekoliko bliskih prijatelja.

 

 

makonda-tracker