britanija u šoku

„ŽELIMO DA BUDEMO FINANSIJSKI NEZAVISNI“: Princ Hari i Megan dali OTKAZ kraljevskoj porodici, a evo od čega će živeti

3

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa doneli odluku koja je digla Britaniju na noge.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako je svet na ivici rata zbog sukoba Irana i Sjedinjenih Američkih Država, tema broj jedan u Velikoj Britaniji nije politika — mediji i korisnici društvenih mreža od sinoć se bave gotovo isključivo princem Harijem i njegovom suprugom!

 

Par je, naime, izdao saopštenje da ubuduće neće činiti „prvu postavu“ kraljevske porodice, da će živeti na relaciji Engleska-SAD i da će se potruditi da budu finansijski nezavisni!

 

 

Posle mnogo meseci razmišljanja i razgovora, odlučili smo da ove godine napravimo promenu koja će nam dati progresivnu novu ulogu unutar ove institucije — istakli su oni misleći na kraljevsku porodicu. — Planiramo da se povučemo s mesta „viših“ članova kraljevske porodice i radimo na tome da bude finansijski nezavisni, kao i da nastavimo da u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo.

 

Nakon što je ovo saopštenje objavljeno na Instagramu, društvene mreže su se usijale, a mediji se u najvećoj meri bave isključivo odlukom princa Harija i njegove supruge, kao i reakcijom Bakingemske palate. Ono što je primetno jeste da za ovu odluku većina kriva Megan, a naslovna strana portala Daily Mail posvećena je gotovo samo ovoj nesvakidašnjoj situaciji.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Najviše komentara privlači činjenica da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa nastaviti da uživaju u čarima vile Formor Kotidž, koja je deo kraljevskog imanja u Vindzoru i za čije je renoviranje po Meganinom ukusu nedavno plaćeno oko 2,4 miliona funti. Kako mediji i tviteraši podsećaju, 2,4 miliona funti od novca poreskih obveznika.

 

Tu, međutim, nije kraj pomalo zamršene priče o Harijevoj i Meganinoj viziji finansijske nezavisnosti. Princ Hari je od pokojne majke Dajane nasledio 20 miliona funti, a od kraljice majke sedam miliona, dok on i njegov stariji brat princ Vilijam od kraljice Elizabete Druge svake godine dobijaju po četiri miliona funti — ponovo, novca poreskih obveznika. Megan navodno na svom bankovnom računu ima oko četiri miliona dolara, budući da je po svakoj epizodi serije Suits zarađivala 50.000 dolara, a dobijala je i novac od reklamiranja razih proizvoda na Instagramu i svog bloga.

 

Uz to, mediji dodaju i da će par zadržati svoje lično obezbeđenje, za koje je kraljevska porodica do sad izdvajala 650.000 funti godišnje.

 

Kako dalje javljaju britanska štampa i portali, kraljevska porodica nije bila obaveštena o ovoj odluci para i većina je veoma razočarana.

 

 

makonda-tracker