megzit!

NISU IMALI NI TOLIKO PRISTOJNOSTI DA SAOPŠTE KRALJICI: Hari i Megan na udaru javnosti nakon šokantne odluke da se povuku

1

„Kraljičin bes“, „Megzit“ i „Otkaz firmi“ samo su se neki naslova prepunih gorčine i ljutnje koji su jutros dočekali Britance, ali to nije ništa u poređenju s reakcijom na društvenim mrežama.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Odluka princa Harija i njegove supruge Megan Markl da se distanciraju od kraljevske porodice, odnosno da se povuku iz „prve postave“ viših pripadnika Dvora našla se danas na svakoj naslovnoj strani u Velikoj Britaniji, uprkos tome što je, primeraa radi, juče izjutra Iran ispalio balističke rakete na američke baze.

 

Najviše članaka bavi se time što vojvoda i vojtkinja od Saseksa, navodno, nisu lično saopštili kraljici Elizabeti II svoju odluku već je čitava porodica za nju saznala iz medija.

 

Stav najstarijeg monarha na svetu o neočekivanom povlačenju njenog omiljenog unuka drugačije je opisan u zavisnosti od toga koji list čitate — The Sun javlja da je Elizabeta II tužna, dok Daily Mail u naslovu ističe bombastičnu sintagmu „kraljičin bes“. Piše se i da su prinčevi Čarls i Vilijam, Harijevi otac i brat, van sebe od besa.

 

Nisu čak ni rekli kraljici — piše Mirror i ističe izjavu izvora bliskog Palati:

Pokazali su da apsolutno nepoštovanje prema instituciji.

 

1 / 13 Foto: Profimedia

 

Ipak, najviše pažnje na društvenim mrežama privukla je naslovnica jednog američkog lista. New York Post je, naime, objavio "fotošopiranu" fotografiju neurednog para koji sedi ispred televizora, a Harijev lik "nalepljen" je na telo muškarca u donjem vešu koji pije pivo , dok je Megan s viklerima cigaretom u kućnom ogrtaču, a sve prati naslov „Megzit“, čime se aludira na britanski izlazak iz Evropske unije, popularno nazvan Bregzit.

 

Reakcije na društvenim mrežama su, s druge strane, podeljene — deo obožavalaca kraljevske porodice slavi Harija i Megan zbog njihove hrabrosti i ističe da je mladi princ pošao stopama svoje pokojne majke ledi Di, koja nije „igrala po pravilima", dok je deo ljut što se vojvoda od Saseksa odriče svih beneficija koje je dobio rođenjem i pokazuje nedostatak poštovanja prema svojoj baki Elizabeti II. Ono što je primetno u oba slučaja jeste to što većina smatra da je u donošenju ove odluke glavnu reč imala Megan Markl.

 

Hari i Megan ne moraju da budu u kraljevskoj porodici i mogu da prežive sami. Izgledaju tako srećno zajedno, zašto bi se u sve mešale te kraljevske stvari kad mogu da žive kako žele? — pita se jedna korisnica Tvitera.

 

S druge strane, nije malo onih koji smatraju da je „Megan uništila kraljevsku porodicu“, „glumica odigrala odličnu ulogu“, kao i da je Marklova odvojila supruga od njegovih najbližih.

 

Oglasio se i poznati voditelj Pirs Morgan, koji je više puta kritikovao suprugu princa Harija.

 

Ljudi kažu da previše kritikujem Megan Markl, ali ona je „otkačila“ svoju porodicu, „otkačila“ svog tatu, „otkačila“ većinu svojih starih prijatelja, odvojila Harija od Vilijama i sada ga odvojila od kraljevske porodice. Nemam šta da dodam — napisao je on na Tviteru.

 

 

makonda-tracker