posebna

NAJMLAĐA NA SVETU: Nova premijerka Finske ima 34 godine — ovoj lepoj dami je za rukom pošlo ono što NIKOM DO SAD NIJE! (FOTO)

0

Finska je postala prva zemlja na svetu čiju vladu predvode žene!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Finska je postala prva zemlja na svetu čiju vladu predvode žene! Nju će voditi dosadašnja ministarka saobraćaja, koja je sa samo 34 godine izabrana kao najmlađa finska premijerka ikad! 

 

Nova vlada kojom će predsedavati formirana je od koalicija pet stranaka koje vode žene, a od kojih su tri, baš kao i ona, mlađe od 35 godina.

 

Ko je najmlađa premijerka u istoriji?

 

Sana Marin rođena je 16. novembra 1985. godine u Helsinkiju, a odrasla je s majkom i njenom partnerkom. Medijima je ranije otkrila kako se kao dete zbog okoline osećala nevidljivom, jer nije smela otvoreno da govori o svojoj porodici, ali je istaknula i kako joj je majka bila velika podrška u životu i naučila je kako može postići sve što u životu želi. Pre dve godine i sama je postala majka, kada je s dugogodišnjim partnerom Markusom Raikonenom dobila ćerkicu Emom.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Marin je prva fakultetski obrazovana članica svoje porodice, a u politiku je krenula po završetku studija. Kada ne kroji finsku politiku, uživa da boravi u prirodi i sve slobodno vreme provodi sa svojom porodicom. Ono što je posebno oduševilo mnoge njene sugrađane jeste njen Instagram profil, na kojem se ne libi da deli trenutke iz privatnog života.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on

 

makonda-tracker