FEMINISTKINJA

I KAO DEVOJČICA JE ŽELELA DA PROMENI SVET: Isplivao snimak Megan Markl kako sa svega 11 godina iznosi stav MEDIJIMA! (VIDEO)

3

Tada nije ni slutila da će jednog dana biti u žiži javnosti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vojvotkinja od Saseksa se na malim ekranima pojavila kada je imala samo 11 godina, a još tada je imala jasno definisan stav i bila sklona da feministički razmišlja.

 

Megan je u tom periodu zajedno sa svojim školskim kolegama dobila zadatak da pogleda nekoliko aktuelnih reklama i da prokomentariše poruke koje šalju.

 

Ona je trebalo da razmisli o tome kako je u njima predstavljena žena i kakav je njihov položaj.

 

foto: Profimedia

"Mislim da nije u redu da devojčice odrastaju misleći da su mame one koje sve rade", rekla je tada 11-godišnja Megan i dodala kako se u svakoj trećoj reklami može čuti nešto što može da povredi nečija osećanja.

 

Amerikanku je školski zadatak naveo da napiše pismo kompaniji za proizvode za čišćenje u kojoj se spominju samo žene. Ova njena inicijativa urodila je plodom, pa je kompanija na kraju zaista izmenila reklamu i reč "žena" promenila sa "ljudi".

 

I danas se ova 37-godišnjakinja zalaže i bori za prava žena kako u razvijenim, tako i u onim manje naprednim društvima, a u tome joj je velika podrška i suprug Hari.

 

 

makonda-tracker