njena priča

TVRDI DA ŽIVI SKROMNO, A OMILJENA ZABAVA JOJ JE TROŠENJE NOVCA: Supruga turskog predsednika prava je MISTERIJA, a zbog jednog razloga njegova majka nije htela NI DA ČUJE za nju

2

Prva dama Turske, supruga predsednika Erdoganam ne pojavljuje se mnogo u javnosti, te se o njenom životu vrlo slabo zna.

Emine Erdogan
Emine Erdoganfoto: Profimedia

 

Tajip je izgubio nekoliko kilograma zbog stresa nakon svađe sa majkom. Izgledao je kao duh", rekla je pomenuta spisateljica Juksel.

 

Emina i Redžep Tajip imaju četvoro dece, dve ćerke i dva sina. Preživela je sve uspone i padove svog supruga, od dolaska na čelo Istanbula, preko njegovih zatvorskih dana, pa sve do njegovog osnivanja partije AKP i dolaska na čelo zemlje.

 

Supruga turskog predsednika Emine Erdogan tvrdi da živi skromno po striktnim muslimanskim vrednostima, ali joj je omiljena zabava trošenje novca.

 

Britanski mediji, na čelu sa Dejli mejlom, pisali su o rasipništvu porodice Erdogan i luksuznoj predsedničkoj palati u kojoj boravi prva porodica Turske.

Bela palata ima 1.150 soba, a njena izgradnja koštala je 615 miliona dolara. Četvorosturko je veća od Versaja Luja 14, a sa prvog mesta najvećih palata svrgla je velelepno zdanje sultana od Bruneja. Britanski tabloidi navode da samo račun za struju mesečno premašuje pola miliona dolara.

 

emine sa kraljicom ranijom
emine sa kraljicom ranijomfoto: Profimedia

 

U pokušaju da Eminu Erdogan prikažu kao štedljivu, jednostavnu i ekološki osvešćenu prvu damu, turski mediji su pisali da ona upravlja kuhinjom u predsedničkoj palati, navodeći njene napore da se "što više smanji otpad", zbog čega se navodno kore limuna i jabuka recikliraju, a koštice maslina koriste za pripremanje umaka...

 

Međutim, ubrzo su se pojavile tvrdnje da se u palati najviše konzumira beli čaj iz turske pokrajine Rize, na istočnoj obali Crnog mora, i to onog koji se prodaje za 1.800 do 2.000 dolara za kilogram.

 

 

makonda-tracker