Jadranka Stojaković plačući potvrdila povratak u Sarajevo

0
U prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu održana konferencija za medije povodom ponovnog susreta muzičarke Jadranke Stojaković, koja je nekoliko godina boravila u Japanu i Damira Imamovića, istaknutog mladog umetnika koji se bavi sevdalinkom

Umetnici su se upoznali u Japanu. Imamović je, dok se još uvek nije aktivno bavio muzikom, došao je u Tokio kao student na umetničku konferenciju UNESCO-a. Javio se Jadranki Stojaković i predstavio se kao sin njenog dragog prijatelja Nedžada Imamovića. Tada nije spomenuo da se bavi muzikom da bi Jadranka sve to saznala preko interneta i nekih studenata koji su dolazili u Japan. Imamović kaže da joj nije imao hrabrosti da sve to ispriča jer je bio početnik. Nakon toga su se upoznali i počeli nastupati zajedno da bi pre pet godina održali koncert u Sarajevu u Domu OSBiH, kada se Imamović još uvek probijao na muzičkoj sceni. Sada su ponovo zajedno, s tim da će ovaj koncert biti malo kraći zbog situacije u kojoj se nalazi Jadranka. Trenutno je bolesna i boravi u bolnici na lečenju. Poznata kantautorka nakon dve decenije života u Japanu odlučila je da se vrati u rodno Sarajevo i nastavi život u ovom gradu.
- Meni je žao što neću duže pevati, jer smo, inače, pravili duže koncerte. Međutim, zbog ove situacije u kojoj se nalazim, tačnije zbog kičme, ne smem mnogo da stojim na jednom mjestu, pa ćemo program podeliti pola-pola i nastup će trajati kraće nego kada smo ranije nastupali zajedno. Pesme kao što su Što te nema i Sve smo mogli mi gde god da krenem mene prate. Upravo su me ove dve numere izvele u svet, počevši od Olimpijskih igara u Sarajevu pa do Japana - rekla je Jadranka, koja nije mogla da sakrije suze zbog ponovnog susreta sa svojom publikom prenosi portal Sarajevo-x.com .

 

Priredio: Danilo Mašojević

makonda-tracker