JUGOSLAVIJA ju JE OBOŽAVALA

DUGO JE KRILA DA BOLUJE OD NAJTEŽE BOLESTI: Naša proslavljena glumica pred smrt ja napisala emiotivno pismo u kom je opisala svoju potresnu BORBU

1

Poznata glumica Stanislava Pešić rođena je u Beogradu u vreme rata, 7. juna 1941. godine, a tek iz trećeg puta uspela je da položi prijemni na Akademiji.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Ogromnu popularnost stekla je ulogom Olge Petrović u čuvenoj seriji "Pozorište u kući", a usledile su brojne glavne i sporedne uloge. Na Televiziji Beograd je radila i kao voditeljka programa za decu, a 1992. godine Stanislava je obolela od raka. Svoju poslednju ulogu u drami "Dugo putovanje u noć" hrabro je odigrala u vreme kada je već bila teško bolesna.

Poslednje godine života, tokom borbe sa opakom bolešću, ostale su zapisane u njenom dnevniku, a onda je pred smrt objavila i knjigu "Devetnaest društvenih igara".

 

U njoj je opisala svoju potresnu borbu sa bolešću, strahove, nadanja, ali i objavila pisma koja je u najtežim trenucima slala svojoj deci.

 

Pisala je o svom životu u kojem je, kako je opisala u jednom pismu, "sve pogrešno odigrala, bila neodlučna kada je trebalo da bude odlučna, uverena da je ružna onda kada je bila najlepša".

Stanislava je iza sebe ostavila dva sina - Peru i Ivana. Njen sin Ivan bio je u petogodišnjem braku sa glumicom Vanjom Ejdus sa kojom ima ćerku. Čuvena glumica preminula je 1997. godine i izgubila bitku sa opakom bolešću.

 

 

 

 

makonda-tracker