DOSTOJANSTVENA I HRABRA

OD TUGE ZA SUPRUGOM DOBILA JE NAJTEŽU BOLEST: Srpskoj glumici on je bio NAJVEĆA RADOST NA SVETU, a nakon njegove smrti suočila se sa TEŠKIM SAZNANJEM...

0

Srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica Đurđija Cvetić mnogima je bila sinonim za dostojanstvo i hrabrost, a sudbina ju je iznenadila nizom tužnih događaja.

foto: screenshot
foto: screenshot

Đurđija je odrasla u teškim vremenima, a još u detinjstvu bila je primorana da se suoči sa siromaštvom. Odmalena je pokazivala sklonost ka glumi i ispred svoje zgrade u Beogradu sa decom organizovala priredbe i predstave, a najveća želja ispunila joj se kada je upisala Akademiju.

 

Čim je zakoračila na scenu počela je da niže velike uspehe. Uloge su se ređale, a za njima i brojne nagrade.

 

Tokom studija upoznala je ljubav svog života - Avdu Mujčinovića, kasnije pozorišnog kritičara. U skladnom braku bili su tri decenije, a o njihovoj ljubavi glumica je uvek govorila sa ushićenjem. Međutim, 1997. godine, Avda je preminuo, a od tuge za suprugom Đurđija se teško razbolela

 

- Zbog prevelike tuge, posle smrti mog muža Avde Mujičinovića, teško sam se razbolela. Dobila sam rak dojke! Uz pomoć nutricioniste najpre sam uvela znatne promene u ishranu, a pred operaciju i zračenje, počela da koristim i makrobiotičke proizvode. Uz lekarske zahvate, u lečenju mi je mnogo pomogla i akupunktura - izjavila je čuvena glumica u jednom intervjuu.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker