Skroman i povučen

PROŠAO GOLGOTU, ODSELIO SE U AMERIKU, A 25 GODINA KASNIJE KONAČNO SE VRATIO U DOMOVINU: Komšije Žarka Lauševića otkrivaju u kakvim su odnosima sa slavnim glumcem, ali i šta mu uvek NAJTEŽE PADA

5

Žarku Lauševiću zbog poslovnih obaveza beogradska adresa sada je u užem centru grada, a većina njegovih najbližih komšija to ne zna, zato što on živi povučeno i vrlo skromno.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Zbog lične tragedije koja se dogodila u leto 1993. godine u Podgorici nakon koje je osuđen na 13 godina zatvora zbog prekoračenja nužne odbrane u kojoj je ubio dva mladića, a jednog ranio, Žarko je sa porodicom utočište pronašao u Americi. Međutim, dve i po decenije kasnije, novi angažmani su ga vratili u Srbiju, gde je do nesreće njegova karijera išla uzlaznom putanjom.

 

- Jao, ljudi moji, je l‘ moguće da glumac kojeg sam ludo volela još kao klinka živi u zgradi u kojoj radim. Bila sam zaljubljena u njega. Kako ga nikada nisam srela. To sebi ne mogu da oprostim. Dođem u salon i zabijem se do mrklog mraka unutra i samo radim. Moram sada češće da izlazim bar do obližnje prodavnice, pa možda i budem imala sreće da ga sretnem - kaže plavokosa mlada žena.

 

- Da znate da mi se jedne večeri učinilo da je on prošao brzim hodom pored mene u jednoj od ovih poprečnih ulica. Pa to je divno što je tu i što ponovo radi to što voli i u čemu je najbolji, najlepši i najomiljeniji. Sad ću još više da boravim napolju u nadi da ću ga sresti i popričati s njim. Sudbina mu je priredila taj užasni događaj. Odslužio je šta je trebalo i vratio se konačno glumi. Daće bog da ga zdravlje služi - rekla je gospođa Radmila.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker