Džon Galijano: Kralj svrgnut sa sopstvenog trona

0
U javnosti osramoćeni kreator Džon Galijano dobio je u petak otkaz na mesto kreativnog direktora modnog brenda koji nosi njegov lični autorski potpis John Galliano

Odmah nakon što je uhapšen u Parizu zbog otvorenog ispoljavanja antisemitizma i iskazivanja privrženosti ozloglašenom nacističkom diktatoru Adolfu Hitleru, modni mag Džon Galijano sklonjen je sa mesta čelnog dizajnera modnog brenda Christian Dior. Ni dva meseca nakon nemilog događaja i javnog izvinjenja koje je kreator uputio jevrejskom narodu, stvari za njega ne idu na bolje. Štaviše, u petak 15. aprila, članovi upravnog odbora Galijanove sopstvene etikete John Galiano, većinski sačinjenog od rukovodilaca Diora, uručili su mu otkaz na mesto kreativnog direktora ove modne marke.

Nakon povratka iz Arizone sa jednomesečne rehabilitacije na koju je otišao zbog zavisnosti od alkohola i opijata, pedesetogodišnji umetnik čeka jun mesec kada će izaći na suđenje pred francuskim organima pravde koji su protiv njega podigli optužnicu zbog javnih uvreda na osnovu porekla, verske opredeljenosti, rasne ili etničke pripadnosti.

makonda-tracker