posao iz snova

5 RAZLOGA ZAŠTO JE DOBRO BITI DADILJA HOLIVUDSKOJ DECI: Jedan stavka vredi više od svakog novca!

0

Kako izgleda jedan radni dan dadilja koje se brinu o deci slavnih i poznatih? Zapravo jednako kao i dan običnih dadilja, samo uz puno više zahteva od strane roditelja i strožih radnih ugovora.

foto: Profimedia

3. Školovanje dadilja

 

Profesionalne dadilje školuju se u posebnim ustanovama gde stiču veštine potrebne za taj posao. Dadilje dece američkih zvezda najčešće moraju biti spremne da se presele u Njujork ili Los Anđeles, gde živi većina poznatih.

Većina slavnih želi žensku dadilju koja govori nekoliko stranih jezika. Pre nego ih angažiraju, agencije za dadilje će proveriti njihovu prošlost i podvrgnuti ih testovima na drogu.

 

Većina dadilja ima fakultetsku diplomu. Ukoliko imaju samo srednju stručnu spremu, nepostojanje diplome nadoknade bogatim radnim iskustvom.

 

Koliko je dobro obrazovanje i široko znanje bitno za dadilje pokazuju i zahtevi glumice Gvinet Paltrou koja je za svog sina Mosesa tražila dadilju koja se aktivno služi grčkim, latinskim, španskim i francuskim jezikom (između ostalog, da bi pomagala Mosesu oko domaćeg). Dadilja je morala da ima i muzičko znanje, da zna da svira dva različita instrumenta, a uz sve to da bude i sportski tip.

 

Anđelina i Bred su tražili od dadilje da govore materinji jezik deteta o kojem će se brinuti, da imaju profesionalno znanje o razvoju dece i da budu spremne da otputuju u svakom trenutku. Par je svakoj dadilji plaćao 150.000 dolara.

 

4. Muške dadilje zapošljavaju se u određenim slučajevima

 

Većina dadilja su žene, ali neki slavni roditelji zapošljavaju muške dadilje, najčešće ako imaju vrlo aktivnu i živu decu.

 

 

5. Granice koje ne smeju da prekrše

 

Radno okruženje dadilja je dom njihovih poslodavaca, ali se profesionalne granice moraju održavati. Iako su izrazito uključene u život porodice, dadilje nisu pozvane da jedu sa porodicom niti da učestvuju u nekim porodičnim aktivnostima. Nije neuobičajeno da je dadiljama koje žive u domu svojih poslodavaca zabranjen pristup nekim prostorijama u kući.

 

 

makonda-tracker