Gosti iz regiona na srpskom izboru za Pesmu Evrovizije

0
Gledaoci RTS-a u subotu 26. februara izabraće srpskog predstavnika na najvećem muzičkom događaju na svetu – Pesmi Evrovizije

Te večeri, u emisiji Pesma za Evropu (RTS 1 i RTS Digital) od 21 sat prvi put ćemo čuti takmičarske kompozicije: pesmu Ring ring ring Kornelija Kovača u izvođenju grupe Breeze, pesmu Čaroban Kristine Kovač koju će izvesti mlada pevačica Nina i Idemo dalje koju komponuje i izvodi Aleksandra Kovač.

Izbor našeg predstavnika uveličaće domaće muzičke i glumačke zvezde, kao i gosti iz Hrvatske i Makedonije. Hitove Kornelija, Aleksandre i Kristine Kovač pevaće Nina Badrić, Dado Topić, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, Peti element, Boris Novković, Zemlja gruva, Tanja Banjananin, Ana Stanić, glumci Milan Kalinić, Nikola Bulatović, Mina Lazarević i Sergej Trifunović. Sve numere izvode se uživo, uz pratnju studijskog benda i gudačkog ansambla RTS-a.

Emisiju čine i kratki dokumentarni filmovi o tome kako su nastajale takmičarske kompozicije, o saradnji kompozitora i izvođača, o dosadašnjem učešću Srbije na Eurosongu...

U direktnom prenosu iz RTS - ovog studija u Košutnjaku, gledaoci širom sveta moći će da prate takmičenje i na RTS Satelit, na sajtu www.rts.rs i na zvaničnom evrovizijskom sajtu.

Radio-televizija Srbije, koja kao punopravni član Evropske radiodifuzne unije (EBU) ima ekskluzivno pravo izbora srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije, i ove godine gledaocima je omogućila da učestvuju u izboru srpskog predstavnika na Eurosongu. Pobednik će biti izabran SMS glasovima publike, tokom trajanja emisije. Sa jednog broja telefona moguće je poslati do deset poruka.

Takmičenje Pesma Evrovizije 2011 održaće se u Dizeldorfu u Nemačkoj od 10. do 14. maja, a Srbija nastupa u prvom polufinalu 10. maja.

makonda-tracker